avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebare referitoare la Baroul Bucuresti
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebare referitoare la Baroul Bucuresti

Sau, mai bine zis, intrebari:
1. In calitate de consilier juridic definitiv cu peste 5 ani vechime pot intra in Barou ca avocat definitiv, dupa sustinerea examenului de admitere? Stiu ca unele Barouri nu accepta.
2. Dupa sustinerea examenului sau pentru sustinerea examenului, este nevoie sa imi dau demisia din functia de consilier juridic pe care o detin acum? Eu as vrea sa dau examenul si sa nu profesez imediat, sa mai raman un timp la societatea la care lucrez. Se poate?

Va intreb daca pot practic, pentru ca teoria difera de practica, de multe ori.
Cel mai recent răspuns: ariam , utilizator 12:59, 5 Martie 2009
Iti multumesc din suflet pentru ca le-ai pus cap la cap.Aveam impresia ca se modifica legea...Nu-i nimic...Vom fi niste avocati definitivi mult mai toba de carte decat cei care au intrat fara examen de definitivare:D... si vom plati de doua ori taxa#-o...un sut in fund poate sa fie si un inceput bun de pas inainte...
iti tin pumnii in tot ce vrei sa faci!
Impresia ta referitoare la modificarea legii este f aproape de adevar pentru ca s-a propus si modificarea Legii 51, pentru ca cei cu 10 ani vechime sa nu mai intre in Barou cu scutire de examen, ci pe baza de examen de admitere. La momentul la care se va adopta legea, daca se va adopta, probabil se va modifica din nou Statutul, pentru ca celor cu 10 ani sa le permita totusi sa intre definitivi...
Deci cumva regula de la 5 ani s-a mutat la 10 ani, iar regula de la 10 ani cu scutire dispare.
Parerea mea este ca se doreste limitarea numarului de persoane care intra in avocatura in general, precum si conditionarea pentru cat mai multi a intrarii in avocatura de stagiatura, de nevoia de a avea un maestru...
Nu ma incanta ideea sa devin stagiara dupa 7 ani de experienta (la nr-ul asta de ani duce calculul final,), sa fiu dependenta de un avocat coordonator 2 ani, pentru ca la 9 ani, cu un an inainte de a avea 10, sa dau definitivat, cand la 10 poate inca se va mai intra doar pe baza de examen de admitere, daca o sa-mi mai doresc sa fac parte din organizatia asta.
Daca modificarea s-ar fi publicat in M OF f rapid dupa adoptare sau daca macar ar fi fost semnalata pe site-ul uar sau cel al baroului bucuresti astfel incat sa atraga atentia, mi se parea corect. Nu este normal sa aflu din intamplare, pe acest site, ca e posibil sa dau examen in noiembrie, sa achit niste taxe destul de consistente si sa ma trezesc ca ma inscriu ca si stagiar, dupa plata unei taxe si mai consistent si, intreband mai multi avocati, care teoretic ar trebuie sa fie la curent cu modificarile Statutului, sa nu aiba idee de asa ceva.
Mult succes!
Inchipuie-ti cum m-am simtit eu, inarmata cu dosar si cu cerere, sa fiu tratata cu atitudinea: "tocmai s-a modificat, ati venit cam tarziu..., din februarie pana in iunie au trecut deja 3 luni...primul venit, primul servit....".A trebuit sa fac scandal ca sa mi se dea macar un nr. de inregistrare, pentru ca nu voiau nici macar sa-mi primeasca cererea, la care sa primesc un raspuns oficial. Acum stim de ce.
Si tie mult succes!
Vreau sa stiu si eu daca ai primit un raspuns oficial de la Baroul Bucuresti , pentru ca si eu sunt in aceasi situatie si nu am primit un raspuns oficial de la ei , mi-au comunicat ca trebuie sa astemp un punct de vedere oficial de la UNBR .
Da, raspunsul va fi ca exista o hotarare de Consiliu prin care s-a modificat Statutul (de prin iunie 2008), si care zice ca nu se mai poate!Sorry!

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Admitere fara examen ContSters128473 ContSters128473 Stie cineva ce s-a hotarat la Congres in legatura cu admiterea fara examen pana la adoptarea proiectului de modificare a L. 51/1995. (vezi toată discuția)
Ce vechime trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv pentru a intra in barou ca avocat definitiv? monique@ monique@ Cata vechime in profesie trebuie sa aiba un consilier juridic definitiv ( cu examen ) pentru a putea intra in barou cu examen avocat definitiv? (vezi toată discuția)