avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Articole interesante
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Articole interesante

Am observat ca nu este deschisa nici o discutie pe aceasta tema, asa ca am facut-o eu.

Astazi mi s-a parut interesant articolul scris in Dilema veche de Adrian Cioroianu:
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 13 Iulie 2017
Andrei Plesu - Semnele timpului - Articol aparut in Dilema veche, nr. 428, 26 aprilie - 2 mai 2012
[ link extern ]

Coeficientul de ură din sufletul fiecărui om va cunoaşte – spun textele – o alarmantă creştere. Oamenii vor deveni din ce în ce mai iritabili. Toate marile achiziţii de cunoaştere vor fi deturnate spre scopuri impure, adică spre amplificarea răului din lume. Se va înmulţi numărul şefilor de stat de extracţie joasă şi de proastă calitate. Lucrătorii manuali şi negustorimea vor fi înălţaţi la rang de intelectuali, iar intelectualii vor fi puşi în condiţii subalterne. Va avea loc, cu alte cuvinte, un destructurant amestec al „castelor“, o destrămare dramatică a ierarhiilor fireşti, o ireparabilă dezordine socială. Necinstea va căpăta o răspîndire fără precedent, la toate nivelele. Hoţii vor deveni lideri. (Rog să nu mi se atribuie nimic din toate aceste afirmaţii! Nu fac decît să citez un text multi-milenar! n.m., A.P.). Femeile nu vor mai pune preţ pe propria virtute. Proştii, impostorii, naturile rudimentare şi gălăgioase vor fi luaţi drept înţelepţi. Oamenii „drepţi“, de bună calitate, vor avea tendinţa de a se retrage din viaţa publică.

Viata profesionala, asa cum ne este prezentata in scoala

sursa [ link extern ] /

Credeam ca am depasit, chiar si noi, conceptia conform careia locul femeii este “la cratita” si barbatul este cel care trebuie sa aduca bani in casa, insa un studiu recent citat de Adevarul.ro vine sa ne demonstreze contrariul, aratand faptul ca scoala promoveaza inca aceste “standarde traditionale” in manualele studiate de copii.


Astfel, faptul ca viata profesionala este prezentata ca fiind rezervata barbatilor, in timp ce femeile trebuie sa se consoleze cu rolul de sotie si mama model reiese din totala lipsa a modelelor de femei cu succes in cariera, atat in continut, cat si in ilustratii. Pe de alta parte, o noua directiva europena vine sa faca “dreptate”…

“Dreptul” la viata profesionala al femeilor
Asadar, atunci cand au parcurs intreg manualul, copiii raman cu impresia ca femeile sunt fiinte vulnerabile, incapabile de performanta profesionala si care nu pot face fata concurentei pe acest plan, in timp ce barbatii sunt cei care detin puterea de decizie si ar terbui sa fie… destul scumpi la vedere in caminul conjugal. Raspunsurile participantilor la studiu au demonstrat acest lucru cu varf si indesat, tot femeile fiind cele constiente de efectele unui grad mare de implicare in viata profesionala a parintilor asupra dezvoltarii copilului.

Da, s-ar putea argumenta ca un copil are mai multa nevoie de mama decat de tata, in special la varste fragede, insa cum se impaca acest aspect cu nevoia femeilor de viata profesionala si de viata sociala? Greu. Tocmai de aceea, de la 1 martie tatii sunt obligati sa faca schimb de roluri cu sotiile lor, pentru 1 luna.

Tatii, liber o luna de la “viata profesionala”
Incepand cu 1 martie, o luna din concediul de 1 an de crestere a copilului va fi “repartizata” tatalui; cu alte cuvinte, in aceasta luna, mama va merge la munca, fara a mai primi indemnizatia de crestere a copilului, indemnizatie care va fi directionata catre buzunarul tatalui, cu conditia ca acesta sa schimbe scutece si sa faca piure de fructe celui mic.

Acesta regmentare se aplica pentru copilasii nascuti dupa data de 1 martie, conform news.yahoo.com, iar indemnizatia se va calcula la fel – 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni, fara ca aceasta suma sa depaseasca 3.400 lei.

:ok:

De ce se spune că "un măr pe zi ţine doctorul departe"


Expresia "un măr pe zi ţine doctorul departe" a fost iniţial un slogan de marketing visat de producătorii americani de mere la începutul secolului 20. Fructele lor erau transformate în cidru, dar după ce băutura a fost interzisă în timpul Prohibiţiei, au încercat să promoveze merele ca fiind bune de mâncat, scrie Daily Mail.

În ultima perioadă, s-a spus despre mere că ar conţine prea mult zahăr, medicii stomatologi avertizând că ar cauza carii dentare. Merele sunt însă o sursă bună de fibre. Există două tipuri: primul este insolubil, stimulează digestia şi eliminarea toxinelor. Fibrele solubile, al doilea tip, se găsesc în mere şi se dizolvă în stomac formând un gel vâscos. Acest gel încetineşte viteza de absorbţie a zahărului în sânge, ţinând nivelul de energie ridicat.

Adulţii ar trebui să consume 18 grame de fibre pe zi, un măr de mărime medie având 3 grame. Mai multe studii care au cercetat proprietăţile merelor de a scădea colesterolul recomandă consumarea a două mere pe zi pentru a obţine un efect benefic. Atingând nivelul zilnic recomandat de fibre, scade riscul apariţiei cancerului colorectal. În timp ce dietele care conţin mai mult de 80 de grame de carne pe zi cresc apariţia unui astfel de cancer, o dietă bogată în fibre anulează acest risc. Coaja, care conţine fibre insolubile, are cea mai mare concentraţie de flavonoide şi polifenoli, care întăresc imunitatea organismului.

Un măr Ribston Pippin are mai multă vitamina C decât o jumătate de kilogram de mere Golden Delicious. Dacă se face suc dintr-un măr nu se pierd foarte multe vitamine, însă se împuţinează fibrele. Oţetul de cidru de mere a fost mult timp folosit ca medicament şi s-a demonstrat ştiinţific că poate reduce nivelul zahărului din sânge şi ajută la pierderea în greutate, probabil prin reducerea poftei de mâncare.

Fructele şi legumele conţin vitamine, minerale, fitochimicale şi puţine calorii, medicii recomandând ca acestea să se consume de cinci ori pe zi. Este indicat să se mănânce mai multe legume pe zi pentru că sunt bogate în micronutrienţi şi conţin mai puţin zahăr decât fructele. Sunt recomandate legume diferite, chiar un "curcubeu" pentru că fiecare pigment corespunde unei fotochimicale diferite.


[ link extern ]
Te vei ÎNGROZI când vei vedea ce mânânci de fapt în loc de varză. Cum produc japonezii leguma care se vinde şi la noi

[ link extern ]
"TOT CE TREBUIE SÃ ªTII DESPRE FINALA LIGII EUROPA: Bucureştiul devine, pentru o zi, capitala fotbalului european"

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Cel mai bun actor roman? ContSters176126 ContSters176126 de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni. (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)