avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Articole interesante
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Articole interesante

Am observat ca nu este deschisa nici o discutie pe aceasta tema, asa ca am facut-o eu.

Astazi mi s-a parut interesant articolul scris in Dilema veche de Adrian Cioroianu:
[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 13 Iulie 2017

DACOROMANICA

BIBLIOTECA DIGITALA A ROMANIEI

Prezentare

este cea mai importantă bibliotecă digitală românească accesibilă gratuit în INTERNET. Dezvoltarea ei prin îmbogăţirea continuă cu documente digitalizate se face permanent, în fiecare săptămână, pentru a fi un veritabil instrument în serviciul reţelelor de cooperare naţională şi internaţională, precum şi pentru a deveni partener în Biblioteca Virtuală Europeană EUROPEANA. DACOROMANICA este singura bibliotecă digitală profesionistă din România, concepută pentru a răspunde provocărilor Mileniului III.

[ link extern ] /
"Noaptea Muzeelor

La Nuit des Musées | Night of Museums
19 Mai 2012

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a opta ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.
Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în România și asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar și a unei campanii de promovare la nivel național. De asemenea, din 2011 RNMR coordonează și organizarea circuitului muzeal din București, care a fost inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României. La ediția din acest an, RNMR propune vizitatorilor și un circuit-pilot în Cluj. Deoarece hărțile cu organizațiile participante au fost apreciate de public, RNMR invită bucureștenii și clujenii să folosească hărțile tipărite cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, care vor fi disponibile în regim de gratuitate la sediul muzeelor participante în noaptea evenimentului.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa
[ link extern ] .

În România aproximativ o sută de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă."

[ link extern ] /
"Delta din mijlocul Bucurestiului. Un adevarat ecosistem..."

"Si totusi paradisul exista, pe lacul abandonat al Vacarestilor. O constructie sistematizata in perioada lui Nicolae Ceausescu si neglijata apoi de autoritati s-a transformat intr-o insula de liniste, unde traiesc specii rare de pasari si animale.
Ads by INTERNET PROTV

In acest loc superb au fost observate aproximativ 90 de specii de pasari. Multe dintre ele protejate in Europa. Specialistii spun ca pasarile au migrat aici pentru ca au gasit adevarate resurse de hrana. Practic, aici s-a format un intreg ecosistem. Dintr-un caiac, ai impresia ca esti in Delta.

Putini sunt insa aceia care au descoperit coltul de rai. Si poate este mai bine. Domnul Ioan vine des la pescuit si este de-al casei.

Ecosistemul exista. O confirma si fotograful Helmul Ignat, care a pandit un an vietuitoarele de aici. A gasit vulpi, dihori, testoase de apa, serpi, pesti si multe pasari rare, aproape la fel ca in Delta.

Cand pasesti in acest loc ai impresia ca te afli intr-un paradis verde. Ceea ce face diferenta intre oaza de liniste si galagia urbana este un dig construit in perioada comunista. Dincolo de el se afla adevaratul Bucuresti. Undeva in spate se vede chiar si Casa Poporului.

Mai exact, Lacul Vacaresti se afla intre mall-ul Sun Plaza, hotelul Rin si blocurile turn Asmita gardens. Acum cativa ani,
aici se adaposteau tiganii din imprejurimile Capitalei.

Intreaga zona e in litigiu intre Ministerul Mediului si o firma privata, care in ianuarie 2003, a primit in concesiune terenul pentru 49 de ani, ca sa ridice o baza sportiva. Cateva asociatii militeaza ca acest loc sa devina rezervatie naturala.

Legea spune ca propunerile pentru instituirea regimului de arie naturala protejata pot fi facute de orice persoana fizica sau juridica."

sursa
[ link extern ]
Ciupercile care mananca plastic ,descoperite in Amazon


Plasticul din gropile de gunoi poate avea o durată de viaţă de câteva secole, însă Scott Strobel, profesor de biochimie moleculară la Yale, crede că a găsit soluţia perfectă pentru a scurta această perioadă. Studenţii lui s-au întors din expediţie cu o nouă specie de ciupercă - Pestalotiopsis microspora – cu un apetit incredibil pentru poliuretan, un tip de plastic folosit la multe produse moderne, printre care pantofii, furtunele de grădină şi alte bunuri care nu se degradează, scrie Digital Journal. Ciuperca cu pricina poate trăi doar cu un regim stabil de poliuretan şi poate face asta într-un mediu anaerob, adică lipsit de oxigen (cum este cel de la fundul gropilor de gunoi).


Leac natural de pe Amazon pentru durerile de dinţi ale societăţii moderne

O plantă folosită de multă vreme de băştinaşii peruani de pe Amazon s-ar putea dovedi leacul-minune pentru durerile de dinţi care ne dau atât de multă bătaie de cap; un alt efect al plantei este cel anestezic, utilizarea ei anulând nevoia unei injecţii anestezice locale în cazul anumitor intervenţii.
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au creat din planta amazoniană numită Acmella Oleracea un gel medicinal care ar putea deveni alternativa complet naturală a anestezicelor din prezent şi poate avea o serie de utilizări benefice în ceea ce înseamnă îngrijirea dentară. „Ar putea înseamna sfârşitul erei pentru anumite tipuri de injecţii în intervenţii chirurgicale dentare. Am avut rezultate clare în urma testelor, pentru o serie de proceduri şi posibilităţile de utilizare se arată tot mai variate. Nativii pădurii amazoniene mi-au descris exact modul de funcţionare al plantei şi au avut dreptate, au confirmat şi testele”, a explicat antropologul Françoise Barbira Freedman.

Freedman a locuit o perioadă cu tribul indigen Keshwa Lamas din Peru, iar membrii tribului i-au spus despre efectele benefice ale plantei – o plantă care este cultivată ca ornament în toată lumea, dar este nativă din Amazon. Freedman a aflat pe propria-i piele despre puterile de leac ale plantei, când, în 1975, durerea provocată de o măsea de minte i-a fost „luată cu mâna” după ce a muşcat din planta cu pricina. „Când am plecat în Peru, ca tânără cercetătoare, speram să învăţ mai multe lucruri despre această comunitate oarecum secretă, cu tainele ei şamanice, dar de-a lungul timpului am învăţat foarte multe despre medicina naturală şi remedii din natură, de la dureri de dinţi până la naşterea copiilor”, mai spune Freedman. Gelul medicinal obţinut din planta amazoniană este încă în perioadă de testare, dar compania producătoare, care lucrează cu Universitatea Cambridge, speră să îl scoată pe piaţă în 2014 sau cel târziu 2015.

Sursa / Mongabay News
Ultima modificare: Luni, 21 Mai 2012
Muresan Felicia, utilizator
Toti salariaţii ar putea primi anual “tichete de carte”, în valoare de 100 de euro.

“Fiecare cetăţean trebuie să beneficieze de acces neîngrădit la cultura scrisă şi trebuie să oferim fiecăruia posibilitatea de a cunoaşte nemijlocit scrierile care îi sunt necesare profesiei sau nevoilor proprii de informare. Iniţiativele care pot încuraja populaţia să citească, să se apropie de universul cărţilor prezintă avantaje pentru educaţia şi nivelul de cultură al fiecărui cetăţean, atrăgând după sine un avantaj direct şi pentru finanţele publice, sub forma unor valori adăugate din amplificarea circuitului editorial”, se arată în expunerea de motive a proiectul de lege inițiat de deputaţii PSD Adrian Năstase şi Viorel Socaciu.

Tichetele pentru carte vor avea acelaşi statut fiscal ca tichetele de masă și vor putea fi utilizate timp de un an de la data emiterii, pentru finanţarea costurilor de achiziţie a cărţilor, indiferent de domeniu, profil ori tematică. Năstase şi Socaciu menţionează că‚ în acest mod, “statul român intervine printr-o măsură legislativă perfect compatibilă cu practicile identice din alte state membre ale UE”, atât în favoarea angajatului, căruia îi cresc veniturile reale, cât şi în favoarea angajatorului, care are posibilitatea şi este stimulat să acorde angajaţilor, alături de salariu, facilitatea unui acces liber la cultura scrisă, în particular la producţia de carte.

În cazul în care va fi adoptată și de Camera Deputaţilor, propunerea legislativă va intra în vigoare."

[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Cel mai bun actor roman? ContSters176126 ContSters176126 de Toma Caragiu va mai aduceti aminte?de Birlic?etc.,etc, nu stiu daca e potrivit cel mai ,cea mai!multi au fost sau sant buni. (vezi toată discuția)
Este gradinita considerata loc public? ATM ATM Am o mare nedumerire, daca gradinitele de stat sunt considerate a fi locuri publice. Din cate stiu eu, locurile publice sunt locurile in care are acces toata ... (vezi toată discuția)
Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)