avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista un termen de rezolvare al unei plangeri penale ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista un termen de rezolvare al unei plangeri penale ?

Buna ziua.
In 18 mai am inregistrat o plangere la politie.
Pentru ca sunt aproape trei luni si nu se intampla nimic,exista un termen legal pentru a fi solutionata plangerea.La o saptamana de la inregistrarea plangerii am dat si o declaratie scrisa,am depus dovezi scrise (este vorba de mai multe falsuri si inselaciune),am dat nr.telefonic al martorilor insa,deloc de necrezut pentru mine,nu se misca nimic in ancheta. Dosarul este inregistrat penal,am vorbit cu ofiterul care se ocupa de caz si,de mai bine de o luna,zice ca va lua o declaratie unuia dintre martori;stie numele,adresa,loc de munca...
Am primit,in schimb,o hartie de la politie prin care imi multumesc pentru ca am incredere in ei.Aici nu este vorba de incredere,nici nu se pune problema,eu vreau ca politistii sa-si faca serviciul pentru care primesc leafa.
Fiind vorba despre zvonuri care privesc spatele reclamatului,se cam invart in jurul cozii,dupa parerea mea,organele de cercetare.
Am fost si la procuratura,este inregistrat penal.Acolo am primit raspuns,de foarte sus (asa eram privit):
,, dureaza trei luni cercetarea unui asemenea caz”;si am fost impins-cu privirea- catre usa...
Va multumesc.:O
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roman85 , utilizator 03:08, 6 Februarie 2020
Pavel1987 a scris:

IonPopescu-B a scris:

Buna ziua.
Au trecut trei luni si nici macar o declaratie nu a fost luata.
Am dat inca o declaratie prin care am fost sfatuit sa cer urgentarea carcetarilor;in conditiile in care nimic nu s-a intamplat-in sensul ca doar declaratiile mele sunt la dosar.De ce?
Inspectorul Sef,Inspectorul Sef Adjunct,comisarul X,comisarul sef Y,toti sunt oficial la curent ,cu dovezile atasate dar,nu intreprind nimic.Voi cere ajutorul Eminentei Sale,ministrul.
Nici o institutie a statului nu vrea sa lucreze. Cum mai pot fi respectate-si institutiile,si legile?

Imi cer scuze ca trebuie sa intevin dar consider ca totul are o limita.
Dmv chiar credeti ca sunteti singura parte dintr-o cauza ce are drepturi sau obligatii? Atat martorul cat si autorul/autorii poseda aceleasi drepturi sau chiar mai multe !!!
Dmv credeti ca un politist are de rezolvat o singura plangere sau aveti impresia ca un dosar penal se rezolva cu 2 declaratii si gata....mai ales fiind vorba de fals+inselaciune trebuie interprinse numeroase activitati, obtinute acte oficiale din partea altor institutii ale statului si multe altele.
Uneori ai nevoie de luni de zile ca sa cauti o persoana pentru a fi audiata, pentru ca pur si simplu nu o gasesti ... drumuri facute din buzunarul politistului care instrumenteaza cauza.
Ca sfat, va recomand o discutie cat mai constructiva cu lucratorul de politie judiciara care lucreaza dosarul pentru a va sfatui si consilia despre activitatile ce sunt in curs de desfasurare.

=D>

Singurul raspuns adecvat ce se poate da unui asemenea comportament!

politistul care nu va lasa sa dormiti noaptea, mai mult ca sigur are de rezolvat cel putin 100 de asemenea plangeri penale.

daca ati fi fost un pic mai informat, ati fi cerut de la parchet un raspuns scris cu privire la stadiul lucrarilor in plangerea dumneavoastra, si ati fi mers la prim-procuror pentru a solicita urgentarea demersurilor, dar sunt convinsa ca si varianta D-VOASTRA de sicanare si stresare continua a politistului va da roade! ca si pana acum......
Imi cer scuze pentru greseala gramaticala facuta, totusi eu am dorit doar sa va atrag atentia ca politistii sunt si ei oameni care pot fi influentati intr-un mod sau altul de anumite sicane la care sunt supusi de sefii lor sau chiar de d-voastra
Eu va inteleg frustrarea d-voastra dar nu trebuie sa va varsati nervii pe acel politist prin adrese sau petitii pentru ca tot la el vor ajunte pentru a fi rezolvate si astfel nu faceti nimic altceva decat sa ii ingreunati munca si sa puneti presiune pe umerii lui(presiunea de a rezolva petitia dar nu si cea de a solutiona lucrarea penala)
Pentru cultura dumneavoastra, sefii ierarhici ai organului de cercetare penala nu au absolut nici o putere sau influenta asupra acestuia pentru a-l grabi sa rezolve dosarul, singurul capabil de acest lucru este procurorul de supraveghere sau prim-procurorul al Parchetului competent ... dar unii oameni se lasa dusi dupa ureche si nu citesc nici macar cateva articole din C.P. sau C.P.P. pentru a se informa despre cum se lucreaza intr-un dosar penal.
Si ca un ultim sfat doresc sa va comunic ca este mult mai simplu sa solutionezi orice dosar penal cu un N.U.P. decat sa documentezi si sa elaborezi activitatea infractionala a autorului/autorilor .... diferenta o face doar "flerul" politistului care solutioneaza lucrarea.
Multa sanatate !!!
amitza a scris:

daca ati fi fost un pic mai informat, ati fi cerut de la parchet un raspuns scris cu privire la stadiul lucrarilor in plangerea dumneavoastra, si ati fi mers la prim-procuror pentru a solicita urgentarea demersurilor, dar sunt convinsa ca si varianta D-VOASTRA de sicanare si stresare continua a politistului va da roade! ca si pana acum......

Buna ziua.
Tocmai pentru ca procurorul mi-a spus ca trebuie sa astept cam trei luni pentru rezolvarea
plangerii-acum dosar penal,tocmai pentru ca politistul m-a mintit acum mai bine de o luna (:”azi iau declaratie martorului”),de aceea intrebam,poate retoric,cam cat poate sa dureze cercetarea. Nu a pomenit niciun sef ca ar fi prea mult de lucru in alte dosare,nu... este vara,cald,frumos,de ce sa muncim ? Nu suntem platiti la norma.
Nu este vorba de sicanare,am mers la Insp.Sef in audienta,acesta m-a pasat la Adjunct care,la randul sau,m-a pasat sefului politistului care cerceteaza in dosar.
Am dat politistului o copie a legii(acum trei luni) care prevede faptele incriminate in plangere,i-am dat copii ale dovezilor,adresele martorilor; Daca unul dintre martori,prin natura meseriei,este prezent in sediul politiei si nu a fost nici macar intrebat in aceasta perioada,credeti ca eu sicanez organul de cercetare?
Aceasta este o prezentare,spre stiinta altora,a mersului unei anchete desigur,pentru discutii
si pareri.
Nu inseamna ca daca nu am (poate) dreptate in insistenta demersului meu,altii sunt
proprietarii adevarului. Nu acoperiti activitatea organelor de cercetare cu lauri nemeritati, am
toata stima pentru cineva care lucreaza profesionist dar,nu cred ca este cazul aici.
Dupa ce depui o sesizare scrisa,ti-o asumi,esti pus sa mai scri odata aceleasi lucruri si,daca il lasi,sa te mai ajute si organul cu parerea personala despre ce ar trebui sa scrii,eventual deturnand scopul plangerii...
Poate ca exista pregatirea necesara a cadrelor ce instrumenteaza un dosar,nu am observat-o
aici.
Totusi,si a mea cum,si cea a d-voastra sunt pareri subiective;Mai ales ca vad multa patima si cam aceeasi influenta stilistica ( d-l Pavel & amitza) cred ca mancati o paine in sistem...
Daca gresesc,scuzati-ma,va rog - a fost cu intentie.
S-auzim de bine.

Buna ziua.
Am ...noutati ! Nici macar martorii nu au fost audiati;Dupa 6 luni.
Doar explicatii.
Flerul organelor de cercetare se odihneste.
Si ... am primit o hartie de la politie,prin care mi-au multumit pentru incredere=D>
Numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 4 Noiembrie 2011
IonPopescu-B, utilizator
vreau sa incurajez si eu omul!!!! Eu de sase luni ,am depus plangere penala de lovire si alte violente,si la bistrita se invart in jurul cozii,de atunci am mai fost atacata de aceleasi persoane,ne-a fost distrusa masina,am fost urmariti si amenintati,am stat cu fetita de 7 ani in masina la 2km de casa din cauza lor pana a venit cineva sa ne insoteasca in casa......Credeti ca s-a luat vreo masura?Va spun eu:LEGEA NE-O FACEM SINGURI!!! Banii care i dai pe drumuri,i dai celor care pot sa te protejeze,nu sa astepti sa te omoare!!!!!

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui lucrator din politie saywhatnico saywhatnico Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca doresc sa depun o plangere impotriva unui lucrator de politie care imi instrumenenteaza un caz de furt de ... (vezi toată discuția)
Renuntare urmarire penala mariamaria1968 mariamaria1968 Domnule avocat, in data de 8 mai 2014, parintii mei au fost agresati, batuti si amenintati in propria lor curte de un individ.Mama mea are certificat medico ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)