avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista un termen de rezolvare al unei plangeri penale ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista un termen de rezolvare al unei plangeri penale ?

Buna ziua.
In 18 mai am inregistrat o plangere la politie.
Pentru ca sunt aproape trei luni si nu se intampla nimic,exista un termen legal pentru a fi solutionata plangerea.La o saptamana de la inregistrarea plangerii am dat si o declaratie scrisa,am depus dovezi scrise (este vorba de mai multe falsuri si inselaciune),am dat nr.telefonic al martorilor insa,deloc de necrezut pentru mine,nu se misca nimic in ancheta. Dosarul este inregistrat penal,am vorbit cu ofiterul care se ocupa de caz si,de mai bine de o luna,zice ca va lua o declaratie unuia dintre martori;stie numele,adresa,loc de munca...
Am primit,in schimb,o hartie de la politie prin care imi multumesc pentru ca am incredere in ei.Aici nu este vorba de incredere,nici nu se pune problema,eu vreau ca politistii sa-si faca serviciul pentru care primesc leafa.
Fiind vorba despre zvonuri care privesc spatele reclamatului,se cam invart in jurul cozii,dupa parerea mea,organele de cercetare.
Am fost si la procuratura,este inregistrat penal.Acolo am primit raspuns,de foarte sus (asa eram privit):
,, dureaza trei luni cercetarea unui asemenea caz”;si am fost impins-cu privirea- catre usa...
Va multumesc.:O
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
IonPopescu-B, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roman85 , utilizator 03:08, 6 Februarie 2020
Va relatez situatia mea am fost hartuit de politie agresat de un membru al familiei la cu acordul acelor doi ticalosi ai politiei aflati la fata locului care dupa aceea m-au retinut si dus la politie acolo la fel abuz si hartuire din partea lor dar tot eu am ajuns sa am dosar penal pt ultraj cu declaratii mincinoase si probe false care surpriza in 10 zile deja era pregatit la Parchet . Dar plangerile mele care am formulat impotriva acelor ticalosi de politie mincinosi si acelui membru al familiei stau acolo de 40 zile fara sa fie rezolvate !!!
Dar aici in articolul pe care vil prezint mai jos doamna avocat la ce anume se refera de fapt ,la timpul de așteptare pentru solutionarea plangeri depuse sau la termenul de solutionare a ordonantei ?

Art 338 Codul de Procedură Penală

Procurorul este obligat să rezolve plângerea în termen de cel mult 20 de zile de la primire și să comunice de îndată persoanei care a făcut plângerea un exemplar al ordonanței.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui lucrator din politie saywhatnico saywhatnico Spuneti-mi va rog cum trebuie sa procedez daca doresc sa depun o plangere impotriva unui lucrator de politie care imi instrumenenteaza un caz de furt de ... (vezi toată discuția)
parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)
Renuntare urmarire penala mariamaria1968 mariamaria1968 Domnule avocat, in data de 8 mai 2014, parintii mei au fost agresati, batuti si amenintati in propria lor curte de un individ.Mama mea are certificat medico ... (vezi toată discuția)