Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
B este raspunsul corect, dar de ce prima data trebuie solutionata exceptia litispendentei si apoi exceptia autoritatii de lucru judecat?
pai exceptia autoritatii lucrului judecat e exceptie de fond, iar cealalta de procedura si regula e ca prima data se solutioneaza exceptiile de procedura si apoi cele de fond
Sangreal am cautat motivarea de la absolvire INM anul acesta si nu am gasit. Poate nu ma uit unde trebuie.
In privinta remarcii tale ca nu esti de acord cu faptul ca instanta a retinut forma consumata la violul cu preterintentie, eu stiu ca INCADRAREA se face pe aceasta agravanta chiar daca violul a fost consumat sau a ramas in faza tentativei. Ce intereseaza din punct de vedere a incadrarii este rezultatul si anume moartea victimei. Prin urmare nu o sa avem art.21 raportat la art.197 alin 3 ci doar art. 197 alin 3.
In schimb te rog sa imi spui unde e acea motivare cu posibilitatea retinerii infractiunii continuate la o fapta preterintentionata.