avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Patrick_ a scris:

Vezi art. 673 ind. 11 alin. 4 teza finala.

Patrick, il citisem deja, dar eu inteleg ca daca aceste incheieri nu au fost atacate separat cu apel, atunci nu mai pot fi atacate odata cu hotararea de fond si ajung la concluzia ca trebuia atacate separat cu apel inainte de pronuntarea hotararii de fond. E gresit rationamentul meu?

Ti se pare un raspuns corect c) la grila? Daca da, de ce?
Dupa parerea mea acea prevedere spune exact ceea ce spui tu si ce spune varianta c).
Adica, daca nu se ataca separat cu apel in termenul de apel propriu, incheierea respectiva nu mai poate fi atacata.
Hotararea pe fond se da dupa acea incheiere, si dupa termenele dispuse pentru vanzarea bunului, deci termenul de apel a incheierii e implinit.
Daca nu se poate ataca odata cu fondul, rezulta ca acea incheiere "nu poate fi atacata cu apel numai separat, inainte de pronuntarea hotararii asupra fondului", adica exact ceea ce spune varianta c).
Nu?
Daca X este condamnat la pedeasa inchisorii de 1 an cu suspendare conditionat pt infr. de circulatie pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita legala si in temenul de incercare, avand si permisul anulat, conduce din nou in stare de ebrietate(alcoolemie 2,15), accidenteaza o masina care statea la semafor. In acest caz, pt noua infractiune:
a. poate fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoare suspendata sub supraveghere
b. poate fi condamnat la o pedeapsa cu inchisoarea suspendata conditionat
c. este obligatoriu executarea pedepsei in regim de detentie
d. savaraseste a doua infractiune in stare de recidiva postcondamnatorie, folosindu-se cumulul juridic pentru sanctionare.

Si de ce??

Raspuns c).

A doua infractiune este savarsita cu intentie, deci este obligatorie revocarea suspendarii conditionate si executarea in regim de detentie.
Pedeapsa rezultanta se stabileste prin cumul aritmetic, nu juridic.

Raspunsul depinde de forma de vinovatie cu care a fost savarsita a doua infractiune. Dupa parerea mea e intentie indirecta, deoarece faptuitorul a acceptat posibilitatea producerii rezultatului. Si daca avem intentie, este obligatorie revocarea si executarea in regim de detentie.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
xyzt, utilizator
Patrick_ a scris:

Dupa parerea mea acea prevedere spune exact ceea ce spui tu si ce spune varianta c).
Adica, daca nu se ataca separat cu apel in termenul de apel propriu, incheierea respectiva nu mai poate fi atacata.
Hotararea pe fond se da dupa acea incheiere, si dupa termenele dispuse pentru vanzarea bunului, deci termenul de apel a incheierii e implinit.
Daca nu se poate ataca odata cu fondul, rezulta ca acea incheiere "nu poate fi atacata cu apel numai separat, inainte de pronuntarea hotararii asupra fondului", adica exact ceea ce spune varianta c).
Nu?

:) Eu inteleg ca acea incheiere se poate ataca cu apel separat inainte de pronuntarea hotararii de fond, tocmai in ideea ca nu se poate ataca odata cu fondul. Ce bine era daca puteam sa-l intreb pe dl. Boroi... :rolleyes:

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)