Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
xyzt a scris:
Cand te sui beat la volan nu poti sa zici ca esti in culpa :)
Da, parerile sunt impartite. Imi amintesc de o discutie la seminar pe aceasta tema si profesorul meu sustinea ceea ce spui tu, dar majoritatea doctrinei era contra parerii lui. E o granita foarte subtire intre intentia indirecta si culpa cu prevedere.
Carmen, asteptam raspunsul corect. :)
Ice Hellene a scris:
xyzt a scris:
Cand te sui beat la volan nu poti sa zici ca esti in culpa :)
Da, parerile sunt impartite. Imi amintesc de o discutie la seminar pe aceasta tema si profesorul meu sustinea ceea ce spui tu, dar majoritatea doctrinei era contra parerii lui. E o granita foarte subtire intre intentia indirecta si culpa cu prevedere.
Carmen, asteptam raspunsul corect. :)
Intentia indirecta este atunci cand faptuitorul a prevazut rezultatul faptei sale si desi nu-l urmareste, accepta posibilitatea producerii lui.
Culpa cu prevedere este atunci cand faptuitorul a prevazut rezultatul faptei sale, nu l-a acceptat, sperand in mod usuratic ca el nu se va produce.
Diferenta intre intentia indirecta si culpa cu prevedere este acceptarea rezultatului.
Oare cel care se suie beat la volan, accepta sau nu ca poate face un accident?
Nu stiu daca ati aflat sau ati postat anterior ceva legat de acest lucru...
Astazi, in timp ce imi asteptam randul de ordine in instanta, citeam intr-un ziar o declaratie a Domnului Danilet care spunea ca examenul de admitere la inm are mari sanse sa aiba loc in aceeasi perioada cu examenul de admitere in magistratura, undeva in octombrie-noiembrie 2012, ca acest lucru se va stabili undeva in cursul acestei saptamani.
Stiati despre acest lucru???
O zi frumoasa, cu mult spor la invatat!:coffee: