Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Descendentul nedemn fata de ambii parinti , este intotdeauna inlaturat de la mostenirea ascendentilor ?
Ice Hellene a scris:
Cand am zis "rau" m-am referit la arestare. E posibil sa fie corect si cum spui tu. Doar ca nu inteleg ratiunea acestei norme. De ce doar inculpat? Daca marturia ta mincinoasa a fost esentiala pt arestarea invinuitului, atunci e normal sa scapi fara nicio pedeapsa, desi ai facut rau, fapta ta a avut o consecinta nefasta asupra vietii altei persoane, doar pt ca esti invinuit si nu inculpat? Zic si eu...
E clar ca la acel "rau" te-ai referit, nu stiu de ce m-am gandit eu ca la altul. :D
Eu merg pe ideea ca unde lg nu distinge nici noi nu tb, asta a fost vointa legiuitorului. dc noi suntem sau nu in asentimentul legiuitorului, e cu totul altceva.
Csorin a scris:
Descendentul nedemn fata de ambii parinti , este intotdeauna inlaturat de la mostenirea ascendentilor ?
Daca ascendentii nu au si alti copii, nepotii vin la mostenire in nume propriu, deci nu sunt inlaturati. Daca parintii au frati, vor fi inlaturati. Depinde cu ce clasa de mostenitori vin in concurs la mostenire.