Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Isis, eu as aplica prin analogie si la invinuit. Daca a fost arestat invinuitul ca urmare a marturiei mincinoase, atunci cauza de nepedepsire nu-si mai are locul. Raul s-a produs deja, la fel ca si in cazul inculpatului.
Cred ca fiind vorba de drept substantial si nu procedural, legiuitorul nu a mai detaliat problema, urmand ca pe plan procesual sa fie lamurita. Insa, nu am gasit nimic despre asta nici la procedura, doar suplimentul analogic a lui Udroiu. :)
Nedemnitatea succesorală:
a) este o incapacitate succesorală;
b) este o pedeapsă civilă strict personală, deci nu produce vreun efect faţă de copiii nedemnului;
c) operează de drept, instanţa doar constatând nedemnitatea.
Raspunsul era afisat ca c, dar nu este si b?
Ice Hellene a scris:
a scris:
Isis, eu as aplica prin analogie si la invinuit. Daca a fost arestat invinuitul ca urmare a marturiei mincinoase, atunci cauza de nepedepsire nu-si mai are locul. Raul s-a produs deja, la fel ca si in cazul inculpatului.
Cred ca fiind vorba de drept substantial si nu procedural, legiuitorul nu a mai detaliat problema, urmand ca pe plan procesual sa fie lamurita. Insa, nu am gasit nimic despre asta nici la procedura, doar suplimentul analogic a lui Udroiu. :)
Pai raul se produce si pana se da o hotarare, dar martorul, poate beneficia de cauza de nepedepsire.
Eu cred ca asta a fost vointa legiuitorului si anume sa ne raportam numai la arestarea inculpatului, adica sa tinem cont de calitatea de inv sau inculpat a arestatului.
isis23 a scris:
[ Da, bine ca se mai scoate un ghid ( pretul aproximativ 50 de Ron ) ! Ca nu avem destule:D In curand asteptam ghidul despre cum sa te odihnesti inainte de examen, cum sa mergi in drum spre examen, si multe alte ghiduri care nu au importanta in verificare cat au importanta in harababura asta legislativa si administrativa. Cu alte cuvinte " ce sa facem ca sa nu facem, si cum sa facem ca sa scapam de ce trebuie sa facem " Ce mai conteaza ce ai in cap, sau daca ai in realitate vocatie de magistrat. " Sa facem 'decat' lucruri ! " Suntem atat de buni in asta#-o Ce calitate frate...vrem cantitate ! Pana ajungi la examen esti terminat !
De acord cu tine @isis.
Stie sa se orienteze Danilet asta, e gen Udroiu, sa vedem la cate editii va ajunge cu ghidul. :D