avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Am o nelamurire in legatura cu concesionarea bunurilor proprietate publica pe care o studiez din manualul ,, Drept civil Curs selectiv. Teste grila.'' editia a V-a Boroi si Stanciulescu
Astfel, la pagina 202 se spune: ,, Concesiunea de bunuri (reglementata de OUG 54/2006) poate fi definita ca acel contract prin care o autoritate publica permite unei persoane fizice sau juridice de drept privat ...''
Mai apoi, la pagina 203 se spune ca ,, Conform art.6 din ordonanta (OUG 54/2006), calitatea de concesionar o poate avea orice persoana fizica sau orice persoana juridica, romana sau straina. Pe cale de consecinta, rezulta ca persoanele juridice de drept public pot avea calitatea de concesionar - ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus.''

Ma puteti lamuri va rog cine poate avea calitatea de concesionar in ceea ce priveste concesiunea de bunuri proprietate publica? Doar persoanele de drept privat sau si de drept public, ca nu pricep?
Mersi
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iunie 2012
doru6, utilizator
doru6 a scris:

Am o nelamurire in legatura cu concesionarea bunurilor proprietate publica pe care o studiez din manualul ,, Drept civil Curs selectiv. Teste grila.'' editia a V-a Boroi si Stanciulescu
Astfel, la pagina 202 se spune: ,, Concesiunea de bunuri (reglementata de OUG 54/2006) poate fi definita ca acel contract prin care o autoritate publica permite unei persoane fizice sau juridice de drept privat ...''
Mai apoi, la pagina 203 se spune ca ,, Conform art.6 din ordonanta (OUG 54/2006), calitatea de concesionar o poate avea orice persoana fizica sau orice persoana juridica, romana sau straina. Pe cale de consecinta, rezulta ca persoanele juridice de drept public pot avea calitatea de concesionar - ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus.''

Ma puteti lamuri va rog cine poate avea calitatea de concesionar in ceea ce priveste concesiunea de bunuri proprietate publica? Doar persoanele de drept privat sau si de drept public, ca nu pricep?
Mersi

nu am cartea sa vad cum scrie, dar sigur concesionar poate fi:
1.o persoana fizica
2. o persoana juridica de drept privat
-art. 6 OUG 54/2006 spune clar: " dr. de concesiune poate apartine numai unor subiecte de drept privat, persoane fizice sau juridice, romane sau straine"...cred ca ce scrie la pag.203 din care citesti e un pic scos din context
Ca o completare: acesta este si una dintre diferentele dintre concesiune si administrare, dreptul de administrare putand apartine numai sub. de dr. public
carmen0602 a scris:

Ice Hellene a scris:

adrianicet a scris:

Procedura penala. In cazul contestatiei in anulare se aplica institutia retragerii sesizarii?

Intrucat codul nu prevede expres ca la apel si recurs, as fi tentata sa spun ca nu se poate retrage cererea de contestatie in anulare. Udroiu nu zice nimic... Poate a citit cineva aceasta problema pe undeva si ne lamureste.
Interesante intrebarile tale! :)

exista decizia 34/2006, dar vorbeste doar despre retragerea cererii de revizuire, contestatie la executare,,,etc(unde se ia act de aceasta institutie), nu despre contestatie in anulare.
Eventual, prin analogie....

Acea decizie si faptul ca nu spun nimic nici codul si nici Udroiu mi-au generat curiozitatea..
Pe baza ordonantei motivate a procurorului, pot fi interceptate convorbirile pe o perioada de:
a) maxim 120 ore;
b) 48 ore;
c) maxim 48 ore;

In cazul in care s-a dispus o solutie de neincepere a UP, procurorul este obligat sa instiinteze despre aceasta pers ale carei convorbiri au fost interceptate?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)