Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
carmen0602 a scris:
Csorin a scris:
marileta a scris:
Csorin a scris:
Revocarea donatiei in cazul neindeplinirea sarcinii poate fi : 1 Judiciara , 2 Conventionala , 3 Ambele
ambele
Da , ambele , partile pot prevedea un pact comisoriu expres , prin care sa fie revocata de drept donatia , in cazul neindeplinirii sarcinii .
citeste 832 C.civ. ...cu riscul de a vorbi eu tampenii:(
Eu nu prea citesc codul , desi pare sa iti dea dreptate , codul civil , pe langa ca , uneori confunda notiunea de detenor precar cu cea de posesor , i mi da si dureri de cap , eu am citit mult civil , dar codul civil , nu l am citit niciodata de la inceput la sfarsit , G. Boroi , Carla A. - Curs de drept civil - partea generala , NCC - pag 189 - ''Se admite ca partile pot stipula in contractul de donatie , un pact comisoriu expres , prevazand revocarea de drept in cazul neexecutarii sarcinii . :) , deci , ce parere ai , retii codul , sau doctrina ? :)
adrianicet a scris:
Pe baza ordonantei motivate a procurorului, pot fi interceptate convorbirile pe o perioada de:
a) maxim 120 ore;
b) 48 ore;
c) maxim 48 ore;
In cazul in care s-a dispus o solutie de neincepere a UP, procurorul este obligat sa instiinteze despre aceasta pers ale carei convorbiri au fost interceptate?
c)
iar la intrebarea ta, in practica asa se face...este instiintata persoana.
edit: desi, la cum este formulata grila as fi tentata sa zic:b si c...pt ca daca e maxim 48, atunci e si 48...dupa logica mea de sambata dupa-masa
doru6 a scris:
Am o nelamurire in legatura cu concesionarea bunurilor proprietate publica pe care o studiez din manualul ,, Drept civil Curs selectiv. Teste grila.'' editia a V-a Boroi si Stanciulescu
Astfel, la pagina 202 se spune: ,, Concesiunea de bunuri (reglementata de OUG 54/2006) poate fi definita ca acel contract prin care o autoritate publica permite unei persoane fizice sau juridice de drept privat ...''
Mai apoi, la pagina 203 se spune ca ,, Conform art.6 din ordonanta (OUG 54/2006), calitatea de concesionar o poate avea orice persoana fizica sau orice persoana juridica, romana sau straina. Pe cale de consecinta, rezulta ca persoanele juridice de drept public pot avea calitatea de concesionar - ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus.''
Ma puteti lamuri va rog cine poate avea calitatea de concesionar in ceea ce priveste concesiunea de bunuri proprietate publica? Doar persoanele de drept privat sau si de drept public, ca nu pricep?
Mersi
nu am cartea sa vad cum scrie, dar sigur concesionar poate fi:
1.o persoana fizica
2. o persoana juridica de drept privat
-art. 6 OUG 54/2006 spune clar: " dr. de concesiune poate apartine numai unor subiecte de drept privat, persoane fizice sau juridice, romane sau straine"...cred ca ce scrie la pag.203 din care citesti e un pic scos din context
Carmen 0606 , partea generala , actul juridic civil , il avem de invatat pe noul cod civil . :)
Mandatul dat pentru a modifica / revoca , un act juridic incheiat in forma autentica , este intotdeauna obligatoriu a imbraca si acesta forma autentica ?
Mandatul dat pentru a incheia un contract in forma autentica ( notariala , in principiu ) , forma convenita de parti , neprevazuta de lege pentru validitatea contractului , e obligatorie ?