Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Pe baza ordonantei motivate a procurorului, pot fi interceptate convorbirile pe o perioada de:
a) maxim 120 ore;
b) 48 ore;
c) maxim 48 ore;
In cazul in care s-a dispus o solutie de neincepere a UP, procurorul este obligat sa instiinteze despre aceasta pers ale carei convorbiri au fost interceptate?
Doua grile dubioase la procedura penala:
1. Nerespectarea dispozitiilor privitoare la incompatibilitatea judecatorilor se sanctioneaza cu:
a) nulitatea absoluta
b) nulitatea relativa
c) inadmisibilitatea
Ei dau raspuns corect b), desi eu stiam ca e a), intrucat e vorba de compunerea completului. Cred ca e dat gresit raspunsul.
Si eu cred ca este corect a)
2. Este inadmisibila cererea de recuzare:
a) a unui judecator chemat sa decida asupra recuzarii
b) care priveste intregul complet fara indicarea concreta a cazului de incompatibilitate in care se afla fiecare judecator
c) a unui judecator care nu face parte din completul de judecata
Ei dau raspunsuri corecte a) si c), desi si b) mi se pare corect.
Este corect si b), poate grila e mai veche, inainte de modificarea din 2006 a reglementarilor referitoare la inadmisibilitate.. sau poate autorul face diferenta intre inadmisibila si nefondata
Revocarea donatiei in cazul neindeplinirea sarcinii poate fi : 1 Judiciara , 2 Conventionala , 3 Ambele
Revocarea donatiei in cazul neindeplinirea sarcinii poate fi : 1 Judiciara , 2 Conventionala , 3 Ambele