avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
tibanu15 a scris:

[

e. daca credirentierul predecedeaza, renta trece mostenitorilor sai

nu e "daca debirentierul predecedeaza"?? pt ca in acest caz, fiind vorba despre o obligatia patrimoniala aceasta se transmite mostenitorilor acestuia.
Dar daca credirentierul predecedeaza...atunci a incetat contractul de renta, fara sa treaca asupra nimanui, nimic.
Sau mi-a scapat mie ceva?

edit: e ok varinta e) ca fiind o cauza de incetare a contractului de renta, "problema" mea este cu ce este scris dupa virgula

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
carmen0602, utilizator
imi spuneti si mie unde trebuie platita acea taxa de 400 lei ?
dosarul trebuie depus persoanal la INM ?
taxele de "scolarizare"in cursul celor 2 ani care sunt?
- mentionez ca sunt din BM
ms,
Intrebare civil
Donatiile indirecte pot fi revocate pentru ingratitudine, survenienta de copil si neindeplinirea sarcinii ?
carmen0602 a scris:

Implinirea termenului de prescriptie extinctiva poate fi considerat ca mod de incetare a contractului de renta viagera??

Daca imi mai aduc aminte bine, in situatia spusa de tine, trebuie facuta distinctia intre dreptul la rentul viagera ( pe toata durata viatii credirentierului ) si dreptul de a-ti realiza creanta nascuta din contractul de renta. Ori orice creanta are o prescriptie iar obligatia fiind succesiva, prescriptia curge pentru fiecare creanta in parte care ajunge la scadenta. In schimb constatarea dreptului la renta viagera nu cred ca este prescriptibila ( pe durata vietii credirentierului ), si prin urmare nu se poate stinge, deoarece dreptul dureaza cat timp este in viata acesta. Dupa moartea credirentierului contractul inceteaza dar nu ca urmare a prescriptiei .
In concluzie daca eu credirentier am lasat sa treaca mai mult de 3 ani pentru a-mi realiza creanta, aceasta s-a prescris, insa nimic nu ma impiedica sa fac o cerere pentru dobandirea rentei pe viitor

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
isis23, utilizator
carmen0602 a scris:

tibanu15 a scris:

[

e. daca credirentierul predecedeaza, renta trece mostenitorilor sai

nu e "daca debirentierul predecedeaza"?? pt ca in acest caz, fiind vorba despre o obligatia patrimoniala aceasta se transmite mostenitorilor acestuia.
Dar daca credirentierul predecedeaza...atunci a incetat contractul de renta, fara sa treaca asupra nimanui, nimic.
Sau mi-a scapat mie ceva?

edit: e ok varinta e) ca fiind o cauza de incetare a contractului de renta, "problema" mea este cu ce este scris dupa virgula

Ai dreptate ce e dupa virgula dispare.:D

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)