avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
artax a scris:

cred ca pentru ca acolo fapta e infractiune, faptuitorul e cunoscut, nu exista alte impedimente, doar ca atingerea val soc nefiind asa de grava, procurorul are posibilitatea
sa-l " absolve" pe faptuitor,( chiar in prezenta criteriilor de evaluare implica o apreciere subiectiv-umana), iar ordonanta are complexitate mai mare ca rezolutia

Dar se poate dispune NUP pt lit. b ind. 1 si atunci ca nu e cunoscut faptuitorul .
xyzt a scris:

@sbdcl - A-ti apropria un lucru inseamna a ti-l insusi.

Astfel, sunt susceptibile de apropriere orice bun corporal (adica cel care are o existenta fizica de sine statatoare) si unele bunuri incorporale (titlurile la purtator).

Si drepturile sunt insusite, dar acestea nu sunt bunuri fizice.
Insusirea drepturilor se realizeaza pe plan intelectual, cu exceptia dreptului de proprietate, care se considera ca este atat de legat de bunul care face obiectul sau, incat este incorporat in acesta.

o definitie in doctrina exista? cat costa examenul inm????? mai trebuie adeverinta ca nu ai impozite, amenzi?
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2012
sbdcl, utilizator
in cazul in care inst. dispune achitarea sau incetarea proc. pen se dispune incetarea de drept sau revocarea masurilor preventive 145, 145 ind 1 ? Dl. Udroiu spune ca revocare , la arestare preventiva inceteaza de drept daca se dispune achitarea sau incetarea proc,. pen ....de ce aceasta diferenta ?
sbdcl a scris:

o definitie in doctrina exista? cat costa examenul inm????? mai trebuie adeverinta ca nu ai impozite, amenzi?

O definitie gasesti probabil la definitia dreptului de proprietate si la notiunile de patrimoniu.

Taxa de inscriere la examen costa 400 Ron, iar la dosar iti trebuie certificat de cazier fiscal.
marius07 a scris:

in cazul in care inst. dispune achitarea sau incetarea proc. pen se dispune incetarea de drept sau revocarea masurilor preventive 145, 145 ind 1 ? Dl. Udroiu spune ca revocare , la arestare preventiva inceteaza de drept daca se dispune achitarea sau incetarea proc,. pen ....de ce aceasta diferenta ?

Parerea mea...se constata incetarea de drept, nu se dispune, in caz de achitare sau incetarea a pp.
Se revoca cand au fost luate cu incalcarea temeiurilor de drept/nu mai exista temei

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)