Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
carmen0602 a scris:
Ice Hellene a scris:
In cazul contractului de donatie:
a) donatia cu termen contravine principiului irevocabilitatii donatiilor
b) donatia afectata de o conditie mixta nu contravine principiului irevocabilitatii donatiilor
c) donatia care impune donatarului plata datoriilor pe care donatorul le-ar contracta in viitor e intotdeauna lovita de nulitate absoluta.
In cazul contractului de donatie:
a) contractul e nul atunci cand e afectat de o conditie potestativa simpla din partea donatarului
b) donatia intre soti e singura exceptie de la principiul irevoc donatiilor
c) cauzele legale de revocare a donatiei reprezinta exceptii de la principiul irevoc donatiilor.
1.
a-nu, pt ca termenul nu are legatura cu dobandirea dreptului ci numai cu exercitiul acestuia
c-nu, in cazul in care aceste datorii sunt determinate atunci nu e lovita de nulitate absoluta
raspuns:B
2.
a-nu, doar daca ar fi conditie potestativa pur si simplu(parca asa se numeste)
c-nu, nu sunt exceptii de la acest principiu, nefiind determinate de vointa donatorului
raspuns:B
La 1 e corect raspunsul si sunt corecte argumentarile.
La 2 e corect raspunsul, dar nu si argumentarea de la a). Cuvantul capcana era "donatar" daca era donator era corect raspunsul. Conditia pur potestativa sau simpla potestativa tb sa fie a donatorului.
Stipulatia pt altul nu mai e exceptia reala de la principiul relativitatii conform NCC (eu asa am inteles). Prin urmare, stipulatia pt altul mai reprezinta o donatie indirecta?
Ice Hellene a scris:
Stipulatia pt altul nu mai e exceptia reala de la principiul relativitatii conform NCC (eu asa am inteles). Prin urmare, stipulatia pt altul mai reprezinta o donatie indirecta?
Vreo parere? :help: