avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
carmen0602 a scris:

marileta a scris:

carmen0602 a scris:

Cpp:
Nerespectarea dispozitiilor legale privind incompatibilitatea:
a. se sanct. cu nul. absoluta
b. nu se subsumeaza notiunii de nelegala compunere a instantei
c. se sanctioneaza cu nul. relativa

a

Grila e din Dogaru etc etc (nu cred ca e cunoscuta) si da raspuns B si C.
Eu ma gandeam la A si B. Nu inteleg de ce e C#-o

E raspuns corect b si c ... referitor la raspunsul "b" sunt opinii pro si contra. Neagu adopta opinia ca nu se subsumeaza notiunii de nelegala compunere a instantei. Iar nerespectarea dispoiztiilor atrage nulitatea relativa. Mi se par corecte aceste raspunsuri pentru ca daca judecatorul se afla in stare de incompatibilitate tu ai 2 posibilitati, sa accepti ca el sa judece in continuare cauza si sa pronunte o hotarare partinitoare, ori sa-l recuzi. Daca nu l-ai recuzat nu vad de ce sa intervina nulitatea absoluta a hotararii fiindca tu ai ramas in pasivitate. Poti cere eventual nulitatea hotararii (relativa) doar daca dovedesti existenta unei vatamari ce nu poate fi inlaturata altfel
adrianicet a scris:

In procesul civil, pricinile pot fi conexate doar daca toate sunt in fata instantelor de fond?

pricinile pit sa fie in prima instnta, apel sau caile extraordinare de atac, cu cond sa fie instante de acelasi grad.
adrianicet a scris:

In procesul civil, pricinile pot fi conexate doar daca toate sunt in fata instantelor de fond?

Doar daca sunt in acelasi stadiu de judecata - prima instanta, apel, recurs.

Instante de fond in civil sunt prima instanta si instanta de apel. Dar nu se poate conexa o pricina in prima instanta cu una in apel, pentru ca s-ar pierde un grad de jurisdictie.
adrianicet a scris:

xyzt a scris:

Persoana care, fara a avea calitatea de functionar, sustrage alaturi de un gestionar mai multe bunuri din unitatea la care activa acesta din urma, va raspunde penal pentru:

a) complicitate materiala la delapidare
b) ca autor la delapidare
c) ca autor la furt

c)

Corect, pt ca in grila nu se spune ca persoana ar ajuta gestionarul in vreun fel, deci nu se poate retine complicitatea.
xyzt a scris:

adrianicet a scris:

xyzt a scris:

Persoana care, fara a avea calitatea de functionar, sustrage alaturi de un gestionar mai multe bunuri din unitatea la care activa acesta din urma, va raspunde penal pentru:

a) complicitate materiala la delapidare
b) ca autor la delapidare
c) ca autor la furt

c)

Corect, pt ca in grila nu se spune ca persoana ar ajuta gestionarul in vreun fel, deci nu se poate retine complicitatea.

a)
pai nici nu trebuie sa se spuna ca "ajuta" ,ci daca executa direct, tot complice este, pt ca nu este subiect activ calificat. in plus, uite cum este asezat textul:"va raspunde penal pentru:" Practic te invita sa spui a) :D
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
dfgj, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)