avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Curtea de Apel este de parere ca ar fi marturie mincinoasa si-n fata notarului. Sunt putine pareri(opinii razlete) care sustin ca ar fi fals in declaratii.
Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
simanghel, utilizator
xyzt a scris:

traianBIS a scris:

La a doua am inteles.
Dar la prima de unde vine maxima de 12 ani?
Multam mult.

In grila ta se zicea ca ai vatamare corporala grava cu intentie directa. Deci ai art 182(3), unde pedeapsa maxima e 12 ani inchisoare. Daca ii da 12 ani + circumstanta agravanta, ii poate mari pana la 16 ani maxim.

12 + o treime din 12=4 => 12+4 = 16

O!!!Frate! Pai avem de invatat si limitele concrete ale pedepselor pt fiecare infractiune? Eu stiam ca nu!Asta era?!!!
Multumesc!Spor la toti!
carmen0602 a scris:

Este admisibila interventia voluntara accesorie in caile extraordinare de atac?

da
O speta:

Inculpatul locuia fara forme legale la victima DV incepand din anul 2006. In data de 02.08.2009 ora 8:00, victima i-a cerut sa isi faca bagajele si sa plece. Inculpatul a rugat victima sa-l mai lase in domiciliu 3-4 zile pentru a munci cu ziua, sa faca rost de bani pentru transport, dar aceasta nu a fost de acord, si a inceput sa il injure si cu un cutit a incercat sa il taie in zona abdomenului.

Inculpatul a parat lovitura si a lovit victima cu pumnul in fata, aceasta cazand pe dalele din fata casei. In timp ce se afla cu fata in sus, inculpatul i-a mai aplicat 3-4 pumni, dupa care a legat-o cu o pereche de sireturi, a intrat in casa si s-a culcat pana la orele 23:00, cand au venit mai multi vecini ce au auzit victima gemand. A recunoscut ca a legat-o si a rezemat-o de peretele casei si a lasat-o horcaind (lol :D), crezand ca o sa isi revina. Inculpatul a recunoscut savarsirea acestor fapte.

Desi inculpatul nu a recunoscut ca a lovit victima cu un topor in cap, aceasta sustinere este cotrazisa de concluziile raportului medico-legal. La fata locului s-a gasit un topor cu urme de sange ce a fost ridicat de organele de politie si, coroborata aceasta imprejurare cu concluzia din raportul medico-legal, rezulta fara dubiu ca inculpatul a lovit victima cu muchia toporului in cap.
Pentru aceasta fapta, instanta l-a condamnat la 15 ani inchisoare.

1. Incadrarea juridica a faptei va fi:

a) concurs real intre omor deosebit de grav (176 lit a) si lipsire de libertate in mod ilegal (189 alin 1)
b) omor deosebit de grav (176 lit a)
c) concurs real intre omor (174) si lipsire de libertate in mod ilegal (189 alin 1)

2. Pe langa condamnarea inculpatului la pedeapsa inchisorii, instanta dispune obligatoriu si:

a) interzicerea tuturor drepturilor prev la art 64 C.pen.
b) aplicarea unui spor de pedeapsa de pana la 5 ani
c) o masura de siguranta

Cu argumentare v-as ruga :D
Daca inculpatul sufera de o boala grava ce e de natura a conduce la retinerea iresponsabilitatii acestuia, instanta:
a) poate suspenda judecarea cauzei
b) poate dispune achitarea inculpatului
c) trebuie sa dispuna achitarea inculpatului

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)