avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
osanu.andreea a scris:

si referitor la completarea cererii de inscriere la rubrica media anilor de studiu , o trec fara a avea in dosar un document justificativ?

doar o treci in rubrica de pe cerere (eu o scriu si in litere) fara a avea vreun document in care sa figureze media!
Am observat o chestie in Udroiu.

La sanctionarea concursului de infractiuni zice asa: "daca s-a stabilit o pedeapsa cu inchisoarea si o pedeapsa cu amenda penala, se va aplica pedeapsa inchisorii, la care se poate adauga amenda in intregime sau in parte (adaugarea in totul a pedepsei amenzii reprezinta in fapt aplicarea sistemului cumulului aritmetic)"

Este oare corect sa consideram asa? Cumulul aritmetic nu se refera strict la inchisoare+inchisoare sau amenda+amenda?
xyzt a scris:

Am observat o chestie in Udroiu.

La sanctionarea concursului de infractiuni zice asa: "daca s-a stabilit o pedeapsa cu inchisoarea si o pedeapsa cu amenda penala, se va aplica pedeapsa inchisorii, la care se poate adauga amenda in intregime sau in parte (adaugarea in totul a pedepsei amenzii reprezinta in fapt aplicarea sistemului cumulului aritmetic)"

Este oare corect sa consideram asa? Cumulul aritmetic nu se refera strict la inchisoare+inchisoare sau amenda+amenda?

Eu zic ca e corect.
Pai ai la concurs inchisoare+inchisoare sau amenda+amenda?!
Dc sunt mai multe pedepse stabilite cu inchisoarea sau cu amenda avem cumul juridic.
Dc avem inchisoare la care se adauga amenda avem cumul aritmetic. (singura posibilitate de altfel).
O grila din Udroiu:

Daca o pers juridica comite un concurs de infractiuni pedeapsa maxima ce poate fi aplicata ca urmare a adaugarii unui spor la pedeapsa rezultanta este:

a) 600.000 lei
b) 900.000 lei
c) 1.200.000 lei

El zice la raspunsuri corecte b). Dar daca ar fi asa, cum se poate ajunge la pedeapsa maxima generala de 2.000.000 lei pe care o prevede art. 53^1(2) C.pen.?

Eu cred ca art. 40^1(1) este destul de clar: putem avea 900.000 lei +1/3 adica in total 1.200.000 lei. Posibil sa fie o greseala de tipar.
xyzt a scris:

O grila din Udroiu:

Daca o pers juridica comite un concurs de infractiuni pedeapsa maxima ce poate fi aplicata ca urmare a adaugarii unui spor la pedeapsa rezultanta este:

a) 600.000 lei
b) 900.000 lei
c) 1.200.000 lei

El zice la raspunsuri corecte b). Dar daca ar fi asa, cum se poate ajunge la pedeapsa maxima generala de 2.000.000 lei pe care o prevede art. 53^1(2) C.pen.?

Eu cred ca art. 40^1(1) este destul de clar: putem avea 900.000 lei +1/3 adica in total 1.200.000 lei. Posibil sa fie o greseala de tipar.

La 2.000.000 se poate ajunge cand se retin mai multe cauze de agravare, circumstante agravante, recidiva postexecutorie si postcondamnatorie, concurs de infractiuni

Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)