avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia CataramăVezi agenda și participă →

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
carmen0602 a scris:

-pai "autoritatea de lucru judecat" o invoca partea adversa, paratul, nu reclamantul(doar el putand sa nu aiba cal. proc. activa).
Dar raspunsul la grila e o parere personala,,,

pai tocmai, ca daca reclamantul nu are calitatea procesuala activa s-ar putea ca atunci sa nu existe autoritate de lucru judecat...deci prima data se verifica daca el are calitate procesuala si daca are, apoi se verifica tripla identitate pentru autoritatea de lucru judecat
vultur1 a scris:

carmen0602 a scris:

-pai "autoritatea de lucru judecat" o invoca partea adversa, paratul, nu reclamantul(doar el putand sa nu aiba cal. proc. activa).
Dar raspunsul la grila e o parere personala,,,

pai tocmai, ca daca reclamantul nu are calitatea procesuala activa s-ar putea ca atunci sa nu existe autoritate de lucru judecat...deci prima data se verifica daca el are calitate procesuala si daca are, apoi se verifica tripla identitate pentru autoritatea de lucru judecat

Oameni buni :) nu ne intereseaza autoritatea de lucru judecat, ci puterea de lucru judecat. Sunt sigur ca difera momentele in care pot fi solutionate aceste doua exceptii pentru ca am gasit o grila de la INM care spune ca exceptia puterii de lucru judecat se solutioneaza inaintea exceptiei de conexitate....
Eu stiu ca: Daca se invoca numai exceptii de fond, prioritate are autoritatea de lucru judecat, urmata de inadmisibilitate, prescriptie si apoi de cele care privesc conditiile de exercitiu ale actiunii civile.
E un fel de regula de-a mea...

Iar despre exc.puterii de lucru judecat stiu ca se solutioneaza inaintea exc, prescriptie.
Mai multe supararea le stie...:(
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2012
carmen0602, utilizator
Poate pare o intrebare stupida, dar vreau sa fiu sigur: cand incep sa se execute masurile de siguranta?

Din ce am inteles eu e asa:

- obligarea la tratament medical se executa de indata, chiar si pe parcursul UP sau al judecatii si chiar dupa executarea pedepsei principale, daca nu s-a insanatosit
- internarea medicala se executa de indata, poate fi executata chiar si in UP sau judecata si chiar dupa executarea pedepsei principale, daca nu s-a insanatosit
- interzicerea unei functii sau profesii se executa de indata, chiar si dupa exec pedepsei
- interzicerea de a se afla intr-o anumita localitate - la fel
- expulzarea - dupa executarea pedepsei inchisorii sau de indata, la amenda
- confiscarea - si in timpul procesului?
- interzicerea de a se afla in locuinta familiei - dupa executarea inchisorii
- confiscarea extinsa - si in timpul procesului?
Intrebare procedura civila
art. 403 alin 4 c.p.c. este o ordonanta presedintiala ?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)