adrianicet a scris:
Asa cred si eu, X instigator. Nu poate fi autor pt ca nu a savarsit nemijlocit darea de mita..
Atunci cum savarseste un autor fapta indirect? De ex. prin punerea banilor intr-o carte?
Ice Hellene a scris:
adrianicet a scris:
Asa cred si eu, X instigator. Nu poate fi autor pt ca nu a savarsit nemijlocit darea de mita..
Atunci cum savarseste un autor fapta indirect? De ex. prin punerea banilor intr-o carte?
tudorel spune ca indirect ar fi in acest caz prin persoana interpusa si ca ar raspunde in calitate de complice, iar nu de autor.
adrianicet a scris:
1. Poate fi comisa infractiunea de denuntare calomnioasa:
a) cu ocazia audierii unei persoane de organele de cercetare penala in actele premergatoare inceperii urmaririi penale
Raspuns dat ca si gresit. De ce?
2. Infractiunea de supunere la rele tratamente:
a) poate fi savarsita printr-o omisiune
Raspuns dat ca si corect. Mi se pare un pic fortat raspunsul, intrucat zice printr-o omisiunea (una singura). Ori infr de supunere la rele tratamente cere acte repetate. Daca spunea "prin omisiuni" era mai clar.