avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
LIVE, ACUM Sub lupa ANAF: Tranzacțiile intra-grup care ridică semne de întrebare în 2025
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
traianBIS a scris:

Termenul de 2 luni pentru depunerea plangerii prealabile este termen de DECADERE sau PROCEDURAL?

udroiu spune decadere
adrianicet a scris:

Sanctiunile administrative se aplica si persoanelor juridice?

Eu stiu ca se poate atat pe 18.1 cat si pe inlocuirea raspunderii penale
Ultima modificare: Duminică, 22 Iulie 2012
isis23, utilizator
traianBIS a scris:

Csorin a scris:

stie cineva cand apar in concret fisele Dl ui Udroiu ?

Eu am intrebat pe la editura si am inteles ca in jurul datei de 15 august, posibil luni, pe 12 august sau cat vine.Cam tarziu, zic eu.Dar sincer, asa stiu, nu glumesc.

Multumesc , o sa sun sa vad luni daca nu au modificat data, si va tin la curent daca e vreo schimbare , ma gandeam sa o cumpar dar daca apare in 15 august nustiu ce sa zic...........
isis23 a scris:

adrianicet a scris:

Am intrebat pt ca Udroiu cand explica modul de calcul al termenului prescriptiei executarii pedepsei vorbeste de sanctiuni administrative doar pt persoana fizica...
adrianicet a scris:

isis23 a scris:

adrianicet a scris:

Am intrebat pt ca Udroiu cand explica modul de calcul al termenului prescriptiei executarii pedepsei vorbeste de sanctiuni administrative doar pt persoana fizica...

se pot aplica. sanctiunile administrative vizeaza fapta, nu persoana. Ar fi neconstitutional sa consideram ca o sapta savarsita de PF poate sa nu fie infractiune, iar in toate cazurile in care e sav de PJ sa fie infractiune. De asemenea in RIL 35/2006 se vorbeste de persoana in general.
Motivarea pentru care nu se cumuleaza.
În adevăr, prin art. 181 alin. 3 din Codul penal se prevede că, în cazul unor asemenea fapte, „instanţa aplică una din sancţiunile cu caracter administrativ prevăzute de art. 91“.
O atare reglementare nu este însă de natură a schimba caracterul penal al faptei, astfel cum acesta rezultă din prevederea de incriminare formală într-o dispoziţie a legii penale, încât sancţiunea ce se aplică într-un asemenea caz nu poate fi considerată că ar avea natură contravenţională, pentru a fi aplicate regulile cumulului aritmetic prevăzut în art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul contravenţiilor, cu modificările ulterioare.
De aceea, natura juridică a faptei care nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, în cazul căreia procurorul dispune scoaterea de sub urmărire, iar instanţa pronunţă achitarea, soluţii care nu pot fi adoptate decât în cadrul procesului penal, impune rezolvarea în continuare, completă, a cauzei ce priveşte o astfel de faptă potrivit reglementărilor specifice tratamentului penal.
Ca urmare, în cazul existenţei concursului de fapte prevăzute de legea penală care nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni, nu pot fi aplicate regulile cumulului aritmetic specific sancţiunilor contravenţionale, potrivit prevederilor art. 10 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001, cu modificările ulterioare, ci numai regulile referitoare la cumulul juridic reglementat, în cazul amenzilor, în art. 34 alin. 1 lit. c) din Codul penal.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)