isis23 a scris:
hope0022 a scris:
carmen0602 a scris:
Ca sa ma lamuresc si eu: :D
Este adevarat ca:
a)in materie comerciala perimarea nu isi produce efecte
b)in materie comerciala termenul de perimare este de 1 an
c)judecatoria este singura instanta competenta material, in prima instanta, in materia comerciala.
d)tribunalul este singura instanta competenta material, in prima instanta, in materia comerciala
e) divortul se poate pronunta din vina exclusiva a reclam. fara sa existe cerere reconventionala, doar daca reclam. intenteaza act.de divort pe motiv de sepatie in fapt de cel putin 2 ani, asumandu-si esecul casatorie
BCE
B si C
La E daca nu s-a facut cererea reconventionala si reclamantul cere desfacerea pe vina exclusiva pe motiv de separatie in fapt de 2 ani, se va pronunta divortul ca atare ( din vina exclusiva a reclamantului ), insa daca paratul este si el de acord cu cererea avand ca temei separarea in fapt de 2 ani, divortul se pronunta prin acordul comun al sotilor. Asa ca in formularea ta acel NUMAI nu il consider corect existand si varianta expusa mai sus.
mda,,,doar ca eu inteleg exemplul tau ca neincadrandu-se la "din vina exclusiva" ...
-eu am gasit doar exemplu din grila ca divort "din vina EXCLUSIVA a reclamantului chiar daca nu este reconventionala"...in cazul dat de tine, chiar tu ai zis, va fi din vina amandurora.,,,Sau nu am inteles eu bine,"prin acordul comun" nu insemana din vina ambilor oarecum???...se poate si acest lucru, astazi e prima data cand citesc legile astea, spre rusinea mea, si incerc sa inteleg una alta:)