avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
isis
In concursul intre creditorii partilor vor fi preferati creditorii instrainatorului aparent care au o creanta anterioara incheierii actului PUBLIC fictiv ( nu cel secret )
Tertii pot opune DOAR partilor existenta actului SECRET atunci cand le profita
Si o alta situatie este a dobanditorului de buna credinta sau a creditorului de buna credinta care si-a notat cu buna credinta urmarirea silita in cartea funciara, avand la baza actul public fictiv
Eu cam asa le-am inteles

art 1291 alin 2 NCC zice asa "daca exista conflict intre creditorii instrainatorului aparent si creditorii dobanditorului aparent, sunt preferati cei dintai, in cazul in care creanta lor este anterioara contractului SECRET". Nu e invers decat cum ai zis tu?

Vroiam sa spun ca in concursul dintre creditorii partilor, se are ca reper contractul public ( instrainator aparent si dobanditor aparent ) dar raportat la momentul cand a fost dobandita creanta ( inainte de incheierea contractului secret ). Adica se invoca contractul public si nu secret asa cum s-a spus. Dar se verifica cand s-a nascut creanta raportat la momentul incheierii actului secret, despre care tertii, de regula, nu au la cunostinta

Da, acum am inteles. Asa este, m am lamurit, multumesc
adrianicet a scris:

saandyf a scris:

Uzufructul se poate dobandi:
a)prin succesiune
b)prin vanzare
c)prin vanzare silita

a

nu. este c)
carmen0602 a scris:

adrianicet a scris:

saandyf a scris:

Uzufructul se poate dobandi:
a)prin succesiune
b)prin vanzare
c)prin vanzare silita

a

de ce nu se poate si b?
-la b- vanzarea e o conventie, deci nu vad de ce nu se poate.
-la C- din moment ce dr. de uzufruct poate forma obiectul urmaririi silite...ar fi mult spus ca e un mod de dobandire??? ma intreb si eu...nu stiu:(

raspunsul corect este doar c)
a ) nu e corect pt ca zice succesiune, si se poate prin testament
b) cred ca nu se poate pt ca uzufructuarul instraineaza doar emolumentul,nu si dreptul de uzufruct.
Parerea mea.
carmen0602 a scris:

saandyf a scris:

adrianicet a scris:

Toate cererile in materie comerciala sunt de competenta judecatoriei in prima instanta?

cele cu valoare peste 1 miliard sau al caror obiect e neevaluabil in bani se judeca de tribunal

da, toate sunt la judecatorie acum, dupa noile modificari...din cate am inteles eu

da, asa este. S a abrogat art. respectiv prin legea 71/2011.

judecatorul poate inlocui masura obligarii de a nu parasi loc sau tara cu masura retinerii?
udroiu asa spune ....

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)