Daca succesibilul ascunde bunuri ale mostenirii el pastreaza calitatea de mostenitor dar nu are niciun drept asupra bunurilor sustrase sau ascunse. Dar asupra altor bunuri lasate mostenire lui pe care nu le a ascuns?
isis23 a scris:
carmen0602 a scris:
adrianicet a scris:
Doar in procesul penal se poate stramuta pricina si pe motiv de rudenie cu un grefier al instantei respective? In procesul civil trebuie sa fie ruda sau afin cu 2 judecatori, procurori sau asistenti judiciari?
-eu stiu ca doar judecatori/asistenti judiciari(cu 2 ) in civil
- in penal intra si procurorul si grefierul (1)
La CPC depinde ce intelegem prin magistrati. Pentru ca si procurorii sunt magistrati
cred ca depinde si dupa cine citeste fiecare... deocamdata nu prea imi permit sa ma iau dupa parerea mea, asa ca ma fac ca sunt de acord cu ce zic altii, gen Tabarca :)
Spor si ms Isis23 pt raspunsul cu adaptarea si uzucapiunea:):coffee:
carmen0602 a scris:
isis23 a scris:
carmen0602 a scris:
adrianicet a scris:
Doar in procesul penal se poate stramuta pricina si pe motiv de rudenie cu un grefier al instantei respective? In procesul civil trebuie sa fie ruda sau afin cu 2 judecatori, procurori sau asistenti judiciari?
-eu stiu ca doar judecatori/asistenti judiciari(cu 2 ) in civil
- in penal intra si procurorul si grefierul (1)
La CPC depinde ce intelegem prin magistrati. Pentru ca si procurorii sunt magistrati
cred ca depinde si dupa cine citeste fiecare... deocamdata nu prea imi permit sa ma iau dupa parerea mea, asa ca ma fac ca sunt de acord cu ce zic altii, gen Tabarca :)
Spor si ms Isis23 pt raspunsul cu adaptarea si uzucapiunea:):coffee:
A....ce sa intelege prin magistrati nu este o opinie personala. Asa spune legea de organizare a magistratilor. Sunt magistrati si judecatorii si procurorii .
saandyf a scris:
Daca succesibilul ascunde bunuri ale mostenirii el pastreaza calitatea de mostenitor dar nu are niciun drept asupra bunurilor sustrase sau ascunse. Dar asupra altor bunuri lasate mostenire lui pe care nu le a ascuns?
e considerat acceptant pur si simplu. va mosteni bunurile pe care nu le-a ascuns, nu va mosteni bunurile asunse, dar ca sanctiune, raspunde pt pasiv si in ceea ce priveste bunurile ascunse ...e decazut din drepturi , nu din obligatii
Si, depinde si ce bunuri ascunde, sa nu fie bunuri asupra carora doar el are oricum drepturi, pt ca atunci nu intervine aceasta decadere.
(sper ca am explicat cat de cat ok si ai inteles ceva).