avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
punct_0 a scris:

Hello!
Si eu bantui pe acest forum si tot citind diversele postari, am ajuns la concluzia ca sunt sub 0...asa ca va fi cu atat mai dificil, dar ma incurajeaza ca mai este un an.
in alta ordine de idei, ma bag si eu in cursa.
Recomandarile urmatoare mai sunt valabile?

DREPT CIVIL
1. Gabriel Boroi - Drept civil. Partea generala. Persoanele, Ed. Hamangiu
2. Corneliu Birsan - Drept civil. Drepturile reale principale, Ed. Hamangiu
3. Constantin Statescu, Corneliu Birsan - Drept civil. Teoria generala a obligatiilor, Ed. Hamangiu
4. Francisc Deak - Tratat de drept civil. Contracte speciale - vol I, II, III , Ed. Universul Juridic
5. Francisc Deak - Tratat de drept succesoral, Ed. Universul Juridic,

DREPT PROCESUAL CIVIL
1. Mihaela Tabarca - Drept procesual civil. Vol.I - II. , Ed. Universul Juridic

DREPT PENAL
1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic

...eu mai intai trebuie sa procur materialele#-o

spor la invatat!

daca tot trebuie sa procuri materiale,sunt posesorul Tratatului de Procedura Penala,gen+special al lui i neagu,2008,2010,ed universul juridic,neatinse.Sunt puse pe "lista de transferuri" in toamna.Contact pe lrk_company@yahoo.com.spor la invatat!
buna,
si eu ma inscriu in cursa pentru examenul de anul viitor, si eu o iau de la 0, si incep cu penalul, mi se pare mai placut,
voi cum va propuneti sa invatati? eu si lucrez, si nu stiu cat timp o sa pot aloca studiului. voi in ce situatie sunteti?
Ce stiti despre tematica de anul viitor.. va cuprinde si noile coduri ?
si daca da din ce naiba invatam ca nu sunt tratate, carti, monografii ?
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
ContSters184698, utilizator
S-a mai pus aceasta problema .Codul Civil va intra in vigoare la 1 octombrie. Despre celelalte nu se stie inca nimic exact.Pure speculatii. Cred ca cei care se pregatesc pt.2012 invata procedurile si penalul actuale si la Civil, dupa Codul nou, fireste.
Salutare tuturor
Si eu sunt proaspata absolventa si am sustinut examenul de anul acesta si am obtinut 64 de pcte-nu destul cat sa intru dar e un punctaj onorabil, asa ca m'am decis sa ma apuc din timp pentru anul care vine.
In ceea ce priveste noua legislatie sfatul meu este sa nu va aruncati cu invatatul de pe noile coduri la proceduri si la penal. Deocamdata 2012 este doar anuntat ca fiind anul de intrare in vigoare a codurilor dar nu e nimic sigur- este foarte posibil sa nu intre pana in iunie, data la care se va afisa tematica pt INM. Daca stapaniti bine institutiile si aveti baza, in cazul in care intra macar unul din ele in vigoare, aveti pe ce construi. Pana una alta ar trebui descifrat civilul. Aveti ceva recomandari? Ceva carti actualizate?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)