avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Multumesc MayeMaya!sa avem toti bafta!
Cu placere. Sa fie un an bun pt.toti.
MayeMaya a scris:

Cu placere. Sa fie un an bun pt.toti.


sa speram :training:
Laura2626 a scris:

Neata, neata!
La fel ca si voi am termina in acest an si desi mi-am dorit enorm sa sustin examenul, nu s-a putut deoarece am avut licenta tarziu si adeverinta mi s-a eliberat mult, mult, mult mai tarziu!!!#-oX-( Asta este,poate in tot raul este si un bine! Ce este sigur: la 1 octombrie intra Noul Cod Civil in vigoare. Ce este si mai sigur, se vor tine la INM anumite conferinte pe intrarea in vigoare a Noului Cod. Acesta este site-ul: [ link extern ] .
Cat despre celelalte coduri si intrarea lor in vigoare nu prea cred ca vor intra in pas grabit la anul 3 coduri. S-a hotarat de altfel in sedinta din 2 iunie 2011 la care a participiat pe langa Ministrul Justitiei si Premierul sa se amane intrarea in vigoare a Codurilor. De aceea s-a inceput doar cu Noul Cod Civil. Dupa cum se stie era preconizat sa intre in vigoare la 1 octombrie si Noul Cod Penal, asa ca vom astepta si vom vedea dupa 1 ianuarie ce va mai intra in vigoare si ce nu.
Cat despre carti, dupa 1 octombrie vor aparea tratatele modificate si le vom putea comanda.
Deocamdata eu citesc mai mult la Procedura Penala, caci acolo e vai si amar, cel putin pentru mine.:slap: Nu ma hazardez sa citesc din Noile Coduri decat dupa ce stiu sigur ca ar urma pana la data anuntului de sustinere a examenului sa mai intre vreun cod, in afara de civil, in vigoare.
Pana una alta, spor la citit si o :coffee:

Bine v-am gasit !
Eu nu sunt noua pe forum ...am fost activa pe admitere INM 2011. Am terminat anul III si incep anul IV.
O intrebare Laura ! Cum adica ai dat licenta tarziu si adeverinta ti-a dat-o prea tarziu ?
Am si eu colegi , care au dat mai tarziu licenta , si desi nu aveau adeverinta cand s-au inscris la INM pentru examen ( chiar expirase perioada de inscriere ), au prezentat-o mai tarziu comisiei de verificare a dosarelor celor inscrisi , catre INM , si in final au reusit sa participe.
Laura ,,,poti sa imi spui cand ai dat licenta ?
Pentru ca si eu voi avea aceeasi problema la anul , dar colegii mei din anul IV au reusit sa se descurce . Poate nu ai stiut cum sa procedezi ? Sau ca este posibil sa prezinti mai tarziu adeverinta ?

Neata Isis!
Daca colegii tai s-au incadrat in timpul de 8 august, pentru depunerea adeverintei te vei incadra si tu. Aici depinde de politica facultatii nu de descurcatul fiecaruia. La data la care am dat licenta ni s-a spus sa asteptam trei saptamani pana la eliberarea adeverintei si CSM-ul nu luase inca decizia sa prelungeasca termenul, decat cu trei zile inainte de 15 iulie. Ei bine eu nu mi-am depus dosarul pentru ca nu stiam daca ma voi incadra sau nu pana la 8 august (desi ar fi fost 7). A fost decizia mea sa nu-mi depun dosarul.
Nu ai de ce sa-ti faci griji daca voi v-ati incadrat in timp.
O zi buna.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)