avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum pot da in judecata un site web?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum pot da in judecata un site web?

Salut,asa cum vede/ti in titlu as dori informatii cum as putea da in judecata un site web,deoarece am incarcat ceva bani la ei(700 euro) si sunt blocat nu mai pot folosi ce-ia ce era personal al meu,este a treia oara care ma blocheaza zicand ca se fac greseli pe motivul ca se fura unul de la altul,dovezile am tot ce imi trebuie dar nu stiu cum trebuie sa procedez,astept raspunsuri concrete pas cu pas va multumesc.
Ok multumesc foarte mult pentru raspuns,asta am inteles ca au regulile lor si etc,dar in final ma intereseaza daca stie cineva cum se poate da in judecata si cum trebuie sa procedez sau cum sa fac,asta ma intereseaza pè mine,de restul ma ocup eu cu regulamentul lor cu tot deoarece am dovezi si nu au avut motiv de ce sa-mi blocheze contul,cum am mai zis,a mai fost blocat de 2 ori si dupa 2 luni vin cu cerere de scuze insemnand ca asta este o bataie de joc fata de noi,oricum va multumesc pentru raspuns,dar as vrea sa raspunda cineva in masura care stie cum pot da in judecata un site.
De dat in judecata este foarte simplu, dar asta nu inseamna ca o sa si castigati.
Cum va spunea cineva mai sus, interesati-va de firma care gestioneaza acest site, contactati un avocat care sa va ajute in demersuri si actionatii in instanta pentru ce considerati d-voastra ca doriti sa fie acestia trasi la raspundere.
Insa, cu riscul de a-mi spune ca bat moneda pe acelasi lucru, va repet ca orice website are dreptul sa blocheze, stearga conturile utilizatorilor dupa bunul plac, iar acestea este principala lor arma in aparare.
Daca d-voastra ati incarcat bani pe site si v-ati folosit de ei sa cumparati anumite servicii, atunci iese din discutie faptul ca v-ar fi furat.
Credeti-ma ca stiu ce spun, in trecut am administrat un site si stiu ce inseamna regulamente si useri.
De curiozitate va intreb, ce anume doriti sa obtineti in instanta? Sa-i obligati sa va deblocheze contul? Sa va restituie banii investiti?
Nu va suparati, dar cum ati avut incredere sa cheltuiti 700 !!! de euro pe asa ceva?

Aici sunt 2 vinovati, unul care se presupune ca a violat drepturile Dv, iar celalalt care a facut aceasta greseala, adica Dv. La suma de 700 de euro mi se para o doza de iresponsabilitate.
Procedura este relativ simpla, insa va sfatuiesc sa va asigurati ca ei nu sunt acoperiti de termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Faceti capturi de ecran si pastrati-le inainte de orice actiune, pentru ca puteti avea supriza sa modifice termenii si conditiile in favoarea lor.

Daca ei au stipulat in termeni si conditii ca isi rezerva dreptul de a inchide, bloca, sterge, modifica orice cont care li se pare suspect, ma tem ca orice dovada ati avea ar fi insuficienta in instanta. Mai mult v-ati putea trezi ca din victima deveniti acuzat si va trebui sa le platiti cheltuieli de judecata + daune.

Cred ca problema dvs nu este legata de o frauda, ci de o neglijare sau in cel mai rau caz reavointa a companiei care administreaza site-ul.
Dupa parerea mea nu aveti nicio sansa in instanta, ba mai mult riscati un proces care va poate crea probleme.

Romania nu are o legislatie foarte bine definita in ceea ce priveste activitatea online, iar judecatorii nu trateaza cu foarte multa seriozitate astfel de cazuri.
Probabil va inspirati din filmele americane cu avocati, unde companiile IT platesc milioane de dolari pentru astfel de greseli. Regret sa va spun ca realitatea din instanta nu are nimic de-a face cu acele filme :)

Totusi, daca doriti sa mergeti mai departe in primul rand aflati cine administreaza site-ul. Daca informatia nu apare pe site-ul respectiv, consultati rotld.ro .
Redactati cererea de chemare in judecata, explicand punctual ceea ce va nemultumeste si care sunt pretentiile dvs. Adaugati dovezile pe care le mentionati, taxa judiciara de timbru + timbru judiciar.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat pentru redactarea cererii de chemare in judecata si pentru reprezentare.

Mult succes!
Pentru zsoli71 :
Intrebare retorica.
Sau nu i-ati citit mesajele cu atentie?
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
CrisB, utilizator

Alte discuții în legătură

Expert mincinos. ce se poate face? - rolul fotografiilor intr-un raport de expertiza tehnica judicara. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Speta ar fi in felul urmator: Intr-un proces civil sunt depuse ca probe niste fotografii care arata (dovedesc) foarte clar o anumita situatie. ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)