avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum pot da in judecata un site web?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum pot da in judecata un site web?

Salut,asa cum vede/ti in titlu as dori informatii cum as putea da in judecata un site web,deoarece am incarcat ceva bani la ei(700 euro) si sunt blocat nu mai pot folosi ce-ia ce era personal al meu,este a treia oara care ma blocheaza zicand ca se fac greseli pe motivul ca se fura unul de la altul,dovezile am tot ce imi trebuie dar nu stiu cum trebuie sa procedez,astept raspunsuri concrete pas cu pas va multumesc.
EnErGyZaNt a scris:

Salut,asa cum vede/ti in titlu as dori informatii cum as putea da in judecata un site web,deoarece am incarcat ceva bani la ei(700 euro) si sunt blocat nu mai pot folosi ce-ia ce era personal al meu,este a treia oara care ma blocheaza zicand ca se fac greseli pe motivul ca se fura unul de la altul,dovezile am tot ce imi trebuie dar nu stiu cum trebuie sa procedez,astept raspunsuri concrete pas cu pas va multumesc.

Ca prim pas ar trebui sa identificati firma ce administreaza site-ul despre care vorbiti, ulterior, pentru a nu va hazarda si a fi cat mai eficient mergeti la un avocat pentru a indeplinii formalitatiile de chemare in instanta a reprezentatilor legali ai acelei societati ce administraza acel web-site.

Ceea ce a-ti descris dumneavoastra, la nivelul raspunderii se poate incadra si ca raspundere civila contractuala, intrucat, "site-ul" nu si-a respectat obligatia ce o avea in urma furnizarii serrviciilor ce se obliga prin depunerea acelei sume de bani, la care faceti referire, cat si raspundere penala, acest fapt in functie de natura derularii faptelor se poate incadra la inselaciune in conventii, caz in care trebuie sa depuneti o plangere penala.

Quartila a scris:

EnErGyZaNt a scris:

Ca prim pas ar trebui sa identificati firma ce administreaza site-ul despre care vorbiti, ulterior, pentru a nu va hazarda si a fi cat mai eficient mergeti la un avocat pentru a indeplinii formalitatiile de chemare in instanta a reprezentatilor legali ai acelei societati ce administraza acel web-site.

Ceea ce a-ti descris dumneavoastra, la nivelul raspunderii se poate incadra si ca raspundere civila contractuala, intrucat, "site-ul" nu si-a respectat obligatia ce o avea in urma furnizarii serrviciilor ce se obliga prin depunerea acelei sume de bani, la care faceti referire, cat si raspundere penala, acest fapt in functie de natura derularii faptelor se poate incadra la inselaciune in conventii, caz in care trebuie sa depuneti o plangere penala.

Va contrazic. Initiatorul topicului a incarcat bani pe care i-a folosit deja...deci site-ul a respectat furnizarea serviciilor.Utilizatorul e suparat pentru alte cauze, i-au suspendat contul, nu se cunosc motivele, dar aceste site-uri au acoperire pt astfel de situatii.
As putea linistit paria ca in instanta tot adminii site-ului ar avea castig.
Am si eu o problema similara legata de copyright. Intr-un email care preia surse de la imopedia am gasit o poza facuta de mine si furata de pe siteul personal. Pana si numele pozei coincide iar eu am poza in original pe acasa pe hard drive.

Ce as putea sa fac, sta deja de o luna acolo, vreau si ceva bani, nu neaparat sa o scoata.
le-am cerut macar s apuna numele meu acolo si au refuzat spunand ca sunt copilarii.

Trebuie sa fac ceva prelimnar darii in judecata? (de asta am zis ca este similar)
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Bogdanra, utilizator
Bogdanra a scris:

Am si eu o problema similara legata de copyright. Intr-un email care preia surse de la imopedia am gasit o poza facuta de mine si furata de pe siteul personal. Pana si numele pozei coincide iar eu am poza in original pe acasa pe hard drive.

Ce as putea sa fac, sta deja de o luna acolo, vreau si ceva bani, nu neaparat sa o scoata.
le-am cerut macar s apuna numele meu acolo si au refuzat spunand ca sunt copilarii.

Trebuie sa fac ceva prelimnar darii in judecata? (de asta am zis ca este similar)

Inainte de toate asigurati-va ca e vb de aceeasi fotografie...pixel cu pixel daca pot sa zic asa. Se poate ca ei sa fii adaptat poza, desi dupa cum descrieti situatia este clar ca se folosesc de ea.
Insa treaba sta altfel, cum demonstrati ca sunteti autorul fotografiei, pentru ca daca o aveti pe calculatorul personal ea nu e originalul.Originalul este pe aparatul foto (daca e digital) sau pe filmul foto.Pe hard aveti doar o copie a acestei fotografii.Daca totul e in regula in ceea ce va priveste si daca ei refuza colaborarea pe cale amiabila, desigur ca puteti sa-i actionati in instanta.
Poza originala este perfect suprapusa peste cea de pe site, numai micsorata si taiata (au taiat numele siteului meu).
Poza originala de pe hard a fost mutata de pe card (sa fim seriosi, nu pastrezi cardurile cu poze, suntem in 2011), iar poza originala are semnatura aparatului foto care imi apartine.

Intrebarea este care ar fi procedura Exacta...ce dovezi iau de la ei (ei pot schimba poza in 5 minute si nu am nicio dovada), cum le iau, cam asta intreb

multumesc anticpat

Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Bogdanra, utilizator

Alte discuții în legătură

Expert mincinos. ce se poate face? - rolul fotografiilor intr-un raport de expertiza tehnica judicara. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Speta ar fi in felul urmator: Intr-un proces civil sunt depuse ca probe niste fotografii care arata (dovedesc) foarte clar o anumita situatie. ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)