avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum pot da in judecata un site web?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum pot da in judecata un site web?

Salut,asa cum vede/ti in titlu as dori informatii cum as putea da in judecata un site web,deoarece am incarcat ceva bani la ei(700 euro) si sunt blocat nu mai pot folosi ce-ia ce era personal al meu,este a treia oara care ma blocheaza zicand ca se fac greseli pe motivul ca se fura unul de la altul,dovezile am tot ce imi trebuie dar nu stiu cum trebuie sa procedez,astept raspunsuri concrete pas cu pas va multumesc.
Bogdanra a scris:

Poza originala este perfect suprapusa peste cea de pe site, numai micsorata si taiata (au taiat numele siteului meu).
Poza originala de pe hard a fost mutata de pe card (sa fim seriosi, nu pastrezi cardurile cu poze, suntem in 2011), iar poza originala are semnatura aparatului foto care imi apartine.

Intrebarea este care ar fi procedura Exacta...ce dovezi iau de la ei (ei pot schimba poza in 5 minute si nu am nicio dovada), cum le iau, cam asta intreb

multumesc anticpat

Ziceti ca e o banalitate sa pastrezi pe cardul de memorie fotografiile nu ?
Ei haideti sa va povestesc o istorioara si trageti concluziile singur.
In urma cu cativa ani, cuiva ii folosea in acuzare o fotografie pe care a realizat-o chiar el. In instanta(civila) a depus fotografia pe suport de hartie, judecatorul pare ca nu avea nici o problema in a accepta-o, insa partea adversa a contestat-o, pe motiv ca este trucaj. La cererea partii adverse s-a acceptat o expertiza de specialitate, la expertiza s-au cerut suporturile originale de pe care se presupune ca ar veni fotografia incriminata. Acuzarea detinea poza doar in calculator si pe un cd, insa expertii au spus ca acestea nu sunt originaluri si sa le prezinte aparatul foto sau filmul fotografic. Si uite asa a picat proba, care dupa parerea mea ajuta foarte mult.
D-voatra spuneti ca fotografia din calculator poarta semnatura aparatului foto, aceasta semnatura poate fi schimbata, pozele se pot fabrica cu cateva programe foarte bune, trebuie doar sa te pricepi.
Cat despre dovezile pe care le-ati putea lua de la ei...v-as recomanda in primul rand sa nu le dati de banuit ca vreti sa-i actionati in instanta, in acest fel...clar ca ei ar sterge fotografia, ati putea face un print-screen la site-ul lor din care sa reiasa ca acolo e fotografia, insa print-screenurile la fel, sunt apa de ploaie ca si dovada, pot fi modificate si de un copil de 16 ani.Incercati sa pastrati conversatiile pe care le-ati avut cu ei, din care sa reiasa ca d-voastra sunteti autorul pozei si ei refuza sa va recunoasca meritele sau sa o stearga de pe site-ul lor.Poate asa aveti o mica sansa, dar procesele sunt lungi si anevoioase si ma indoiesc ca veti avea mari castiguri materiale(posibil sa fie mai mari pierderile cu avocati si drumuri la tribunal)
As vrea sa aplaud raspunsul Dvs (functia de mai jos). si o sa o fac pentru ca este un raspuns bazat pe realitate. Din pacate este un raspuns care arata si o radiografie a juridicului din Romania. Orice fisier poate fi schimbat, inclusiv card-ul si fisierele de pe el. Pot sa fac un card intreg sa arate ca si cum ar fi scris de aparatul foto. Aceasta inseamna deja plasmuirea probelor si nu mai putem avea incredere decat in ADN.

Mi-ati dat de inteles un fapt care inspira dezamagire: oricine te poate fura ...nu ai cum sa investesti mii de lei in carduri (eu consum in concedii 2-3 carduri/saptamana ca si numar de poze) doar pentru ca vreun idiot de pe un site fura pozele.

Raspunsul dat de acei "experti" denota de asemenea lipsa de profesionalism a expertilor... Orice semnatura non originala se poate identifica dupa lipsa unor biti, studierea pozeie trebuie facuta la nivel de bit si de meta-uri, nu la nivel de pixel; acea expertiza o face cu succes si un pusti de 15 ani expert in Photoshop...

Multumesc, am inteles ce mi-ati raspuns, totul este apa de ploaie in Romania... Sper ca nu intelegeti gresit raspunsul meu, va multumesc pentru luminarea asupra realitatii.

PS: nu am spus ca este o banalitate sa pastrez pe card; ci ca este costisitor si ca este o [autocenzura] sa prevezi ca orice lucru s ail tii in felul acesta cand exista solutii de IT
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
Bogdanra, utilizator
Bogdanra a scris:

As vrea sa aplaud raspunsul Dvs (functia de mai jos). si o sa o fac pentru ca este un raspuns bazat pe realitate. Din pacate este un raspuns care arata si o radiografie a juridicului din Romania. Orice fisier poate fi schimbat, inclusiv card-ul si fisierele de pe el. Pot sa fac un card intreg sa arate ca si cum ar fi scris de aparatul foto. Aceasta inseamna deja plasmuirea probelor si nu mai putem avea incredere decat in ADN.

Mi-ati dat de inteles un fapt care inspira dezamagire: oricine te poate fura ...nu ai cum sa investesti mii de lei in carduri (eu consum in concedii 2-3 carduri/saptamana ca si numar de poze) doar pentru ca vreun idiot de pe un site fura pozele.

Raspunsul dat de acei "experti" denota de asemenea lipsa de profesionalism a expertilor... Orice semnatura non originala se poate identifica dupa lipsa unor biti, studierea pozeie trebuie facuta la nivel de bit si de meta-uri, nu la nivel de pixel; acea expertiza o face cu succes si un pusti de 15 ani expert in Photoshop...

Multumesc, am inteles ce mi-ati raspuns, totul este apa de ploaie in Romania... Sper ca nu intelegeti gresit raspunsul meu, va multumesc pentru luminarea asupra realitatii.

PS: nu am spus ca este o banalitate sa pastrez pe card; ci ca este costisitor si ca este o [autocenzura] sa prevezi ca orice lucru s ail tii in felul acesta cand exista solutii de IT

Adevarat ce spuneti despre radiografia juridicului, dar sa stiti ca nu se intampla numai in Romania astfel de cazuri. Ati fi surprins sa aflati cate persoane in intreaga lume isi produc si ticluiesc probe ca sa se aleaga ...de regula cu bani, de aceea consider ca raspunsul acelui expert, ca nu poate face o expertiza decat dupa suportul original, este unul corect, pentru ca altfel s-ar putea ridica orice cu pretentii. Sunt cazuri in care expertizele se realizeaza si dupa anumite copii, insa copiile sunt facute tot de catre expertii care urmeaza sa faca o expertiza si numai dupa metodele lor, in laboratoarele lor.
In lumea virtuala ...absolut tot se poate clona/copia/face in asa fel incat realitatea sa para altfel decat este.
Eu inca mai trag sperante ca nu absolut totul e apa de ploaie in tara noastra, insa din punct de vedere al legilor internetului....avem lacune serioase si fiecare interpreteaza cum doreste legea.
Stiu cat de costisitor este sa pastrati cardurile cu fotografii si sa nu le refolositi, insa incercati spre binele d-voastra sa parolati site-ul personal unde va expuneti fotografiile, in felul acesta riscati mai putin ca ele sa fie utilizate si de altii.
In strainatate este respectat dreptul de autor mult mai mult decat in Romania, dar aici tine si de bunul simt si de respectul fata de adevaratul autor al oricarei opere de arta.
Mult succes in meseria/pasiunea pe care o aveti, apreciez foarte mult arta fotografica.
Cunoscand numele site-ului, aflati imediat datele de identificare ale persoanei juridice. Dupa ce acest lucru este aflat, se formuleaza foarte usor o actiune in jusitie, numita actiune in pretentii, la care trebuie sa achitati o taxa de timbru.
alexandrugroza a scris:

Bogdanra a scris:

Poza originala este perfect suprapusa peste cea de pe site, numai micsorata si taiata (au taiat numele siteului meu).
Poza originala de pe hard a fost mutata de pe card (sa fim seriosi, nu pastrezi cardurile cu poze, suntem in 2011), iar poza originala are semnatura aparatului foto care imi apartine.

Intrebarea este care ar fi procedura Exacta...ce dovezi iau de la ei (ei pot schimba poza in 5 minute si nu am nicio dovada), cum le iau, cam asta intreb

multumesc anticpat

Ziceti ca e o banalitate sa pastrezi pe cardul de memorie fotografiile nu ?
Ei haideti sa va povestesc o istorioara si trageti concluziile singur.
In urma cu cativa ani, cuiva ii folosea in acuzare o fotografie pe care a realizat-o chiar el. In instanta(civila) a depus fotografia pe suport de hartie, judecatorul pare ca nu avea nici o problema in a accepta-o, insa partea adversa a contestat-o, pe motiv ca este trucaj. La cererea partii adverse s-a acceptat o expertiza de specialitate, la expertiza s-au cerut suporturile originale de pe care se presupune ca ar veni fotografia incriminata. Acuzarea detinea poza doar in calculator si pe un cd, insa expertii au spus ca acestea nu sunt originaluri si sa le prezinte aparatul foto sau filmul fotografic. Si uite asa a picat proba, care dupa parerea mea ajuta foarte mult.
D-voatra spuneti ca fotografia din calculator poarta semnatura aparatului foto, aceasta semnatura poate fi schimbata, pozele se pot fabrica cu cateva programe foarte bune, trebuie doar sa te pricepi.
Cat despre dovezile pe care le-ati putea lua de la ei...v-as recomanda in primul rand sa nu le dati de banuit ca vreti sa-i actionati in instanta, in acest fel...clar ca ei ar sterge fotografia, ati putea face un print-screen la site-ul lor din care sa reiasa ca acolo e fotografia, insa print-screenurile la fel, sunt apa de ploaie ca si dovada, pot fi modificate si de un copil de 16 ani.Incercati sa pastrati conversatiile pe care le-ati avut cu ei, din care sa reiasa ca d-voastra sunteti autorul pozei si ei refuza sa va recunoasca meritele sau sa o stearga de pe site-ul lor.Poate asa aveti o mica sansa, dar procesele sunt lungi si anevoioase si ma indoiesc ca veti avea mari castiguri materiale(posibil sa fie mai mari pierderile cu avocati si drumuri la tribunal)

Spuneti ca semnatura unui aparat digital poate fi trucata si ca doar poza din aparat poate fi admisa ca proba in instanta.
Pai daca poti sa copii atat in memoria interna a aparatului cat si in cardul acestuia o poza, atunci cum dovedesti ca poza din aparat a fost facuta cu aparatul respectiv si nu a fost copiata in el dintr-o alta sursa externa?

Alte discuții în legătură

Expert mincinos. ce se poate face? - rolul fotografiilor intr-un raport de expertiza tehnica judicara. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua ! Speta ar fi in felul urmator: Intr-un proces civil sunt depuse ca probe niste fotografii care arata (dovedesc) foarte clar o anumita situatie. ... (vezi toată discuția)
Publicare fotografie fara acordul autorului ioanon ioanon Pot actiona in instanta detinatorii unui site care mi-au preluat/postat o fotografie fara a-mi cere acordul (drept de autor al respectivei imagini)? As avea ... (vezi toată discuția)