Bogdanra a scris:
Poza originala este perfect suprapusa peste cea de pe site, numai micsorata si taiata (au taiat numele siteului meu).
Poza originala de pe hard a fost mutata de pe card (sa fim seriosi, nu pastrezi cardurile cu poze, suntem in 2011), iar poza originala are semnatura aparatului foto care imi apartine.
Intrebarea este care ar fi procedura Exacta...ce dovezi iau de la ei (ei pot schimba poza in 5 minute si nu am nicio dovada), cum le iau, cam asta intreb
multumesc anticpat
Ziceti ca e o banalitate sa pastrezi pe cardul de memorie fotografiile nu ?
Ei haideti sa va povestesc o istorioara si trageti concluziile singur.
In urma cu cativa ani, cuiva ii folosea in acuzare o fotografie pe care a realizat-o chiar el. In instanta(civila) a depus fotografia pe suport de hartie, judecatorul pare ca nu avea nici o problema in a accepta-o, insa partea adversa a contestat-o, pe motiv ca este trucaj. La cererea partii adverse s-a acceptat o expertiza de specialitate, la expertiza s-au cerut suporturile originale de pe care se presupune ca ar veni fotografia incriminata. Acuzarea detinea poza doar in calculator si pe un cd, insa expertii au spus ca acestea nu sunt originaluri si sa le prezinte aparatul foto sau filmul fotografic. Si uite asa a picat proba, care dupa parerea mea ajuta foarte mult.
D-voatra spuneti ca fotografia din calculator poarta semnatura aparatului foto, aceasta semnatura poate fi schimbata, pozele se pot fabrica cu cateva programe foarte bune, trebuie doar sa te pricepi.
Cat despre dovezile pe care le-ati putea lua de la ei...v-as recomanda in primul rand sa nu le dati de banuit ca vreti sa-i actionati in instanta, in acest fel...clar ca ei ar sterge fotografia, ati putea face un print-screen la site-ul lor din care sa reiasa ca acolo e fotografia, insa print-screenurile la fel, sunt apa de ploaie ca si dovada, pot fi modificate si de un copil de 16 ani.Incercati sa pastrati conversatiile pe care le-ati avut cu ei, din care sa reiasa ca d-voastra sunteti autorul pozei si ei refuza sa va recunoasca meritele sau sa o stearga de pe site-ul lor.Poate asa aveti o mica sansa, dar procesele sunt lungi si anevoioase si ma indoiesc ca veti avea mari castiguri materiale(posibil sa fie mai mari pierderile cu avocati si drumuri la tribunal)