avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Draga Procurori :Cercetarea penala cum poate suspenda ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Draga Procurori :Cercetarea penala cum poate suspenda cauza civila?

In temeiul caror "conditii" poate fi suspendat un dosar civil de o cercetare penala?, nu temeiul art 244 c.pr.civ.
Ma intereseaza conditiile ce pot duce la suspendare.
Cel mai recent răspuns: ContSters217470 , utilizator 23:45, 5 August 2011
Daca nu s-a dispus inceperea urmaririi penale, judecarea cauzei civile nu poate fi suspendata
Multumesc, eram in eroare din pricina partii finale :
O alta conditie este ca invinuirea din dosarul penal sa aiba legatura cu dosarul civil si sa poata avea o inraurire asupra solutiei ce ar urma sa se pronunte in pricina civila.
Adica daca faptul ca veti fi gasit nevinovat sau vinovat poate influenta in vreun fel solutia care se va pronunta in dosarul civil.
Multumesc inca o data.
Chestia cu vinovatul ,este la el , numitul procuror.
Dar , eu am o nedumerire: cum poti tainui ceva in conditiile alea: ii scriu proprietarului sa radieze, tace.
Il dau in judecata , tace.
Dupa proces trimite o hartie , o duc la Politie, insist 1 an la Politie .
Banii mei ?aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
Adica:
Deoarece denumirea de acte premergătoare nu este explicită nici cu privire la natura lor juridică, nici cu privire la sfera investigaţiilor care pot fi efectuate, am constatat că în practică există două tendinţe, cea de a se restrânge sfera acestor acte cât mai mult, punându-se accentul pe legalitate, şi cea de a se strânge probe prin acte premergătoare, accentul punându-se pe temeinicia actului de începere a cercetarii penale. Acest lucru este posibil datorită textului art. 224 C.proc.penală, care nu prevede limite.
Cred că legiuitorul a avut în vedere că actele premergătoare trebuie să conducă doar la concluzia că este necesară sau nu se justifică începerea urmăririi penale. Pentru lămurirea cauzei, fiind utilă efectuarea unor acte de cercetare penală.
O astfel de interpretare, justifică raţiunea pentru care nu a prevăzut o reglementare procedurală a acestora care să vizeze drepturile, garanţiile subiecţilor şi obligaţiile corelative ale organelor judiciare.
Admitand ca, dreptul la apărare al persoanelor particulare în perioada actelor premergătoare, nu este reglementată de niciunul dintre textele legii fundamentale sau ale legii procesuale, deoarece, teoretic, în această fază premergătoare procesului nu sunt efectuate „cercetări” care să implice exprimarea dreptului la care se face referire.
Dar, deoarece, drepturile subiective decurg şi sunt strâns legate de dreptul obiectiv, primele neputând fi concepute fără a fi prevăzute în norme juridice, este necesar a se evidenţia că dreptul la apărarea eventualelor abuzuri savarsite într-o astfel de situaţie chiar dacă nu este reglementat de dreptul intern decurge din reglementările

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi reprezentat de un avocat. noiembriesm noiembriesm Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti in ce conditii o persoana poate solicita sa fie reprezentata de un avocat. Sa zicem ca sunt implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - urgent ramiha ramiha Buna ziua, Este posibil sa fii sub urmarire penala fara a ti se aduce la cunostinta acest lucru si fara ca macar sa stii de ce esti invinuit? Cum poti afla ... (vezi toată discuția)
Acte premergatoare vs mijloace de proba Micaly Micaly Buna ziua Inscrisurile care au fost administrate in cadrul \"actelor premergatoare\" pot fi considerate mijloace de proba in cazul in care, pe baza lor s-a ... (vezi toată discuția)