Multumesc inca o data.
Chestia cu vinovatul ,este la el , numitul procuror.
Dar , eu am o nedumerire: cum poti tainui ceva in conditiile alea: ii scriu proprietarului sa radieze, tace.
Il dau in judecata , tace.
Dupa proces trimite o hartie , o duc la Politie, insist 1 an la Politie .
Banii mei ?aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?
Adica:
Deoarece denumirea de acte premergătoare nu este explicită nici cu privire la natura lor juridică, nici cu privire la sfera investigaţiilor care pot fi efectuate, am constatat că în practică există două tendinţe, cea de a se restrânge sfera acestor acte cât mai mult, punându-se accentul pe legalitate, şi cea de a se strânge probe prin acte premergătoare, accentul punându-se pe temeinicia actului de începere a cercetarii penale. Acest lucru este posibil datorită textului art. 224 C.proc.penală, care nu prevede limite.
Cred că legiuitorul a avut în vedere că actele premergătoare trebuie să conducă doar la concluzia că este necesară sau nu se justifică începerea urmăririi penale. Pentru lămurirea cauzei, fiind utilă efectuarea unor acte de cercetare penală.
O astfel de interpretare, justifică raţiunea pentru care nu a prevăzut o reglementare procedurală a acestora care să vizeze drepturile, garanţiile subiecţilor şi obligaţiile corelative ale organelor judiciare.
Admitand ca, dreptul la apărare al persoanelor particulare în perioada actelor premergătoare, nu este reglementată de niciunul dintre textele legii fundamentale sau ale legii procesuale, deoarece, teoretic, în această fază premergătoare procesului nu sunt efectuate „cercetări” care să implice exprimarea dreptului la care se face referire.
Dar, deoarece, drepturile subiective decurg şi sunt strâns legate de dreptul obiectiv, primele neputând fi concepute fără a fi prevăzute în norme juridice, este necesar a se evidenţia că dreptul la apărarea eventualelor abuzuri savarsite într-o astfel de situaţie chiar dacă nu este reglementat de dreptul intern decurge din reglementările