avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de stat pentru copii, indemnizatia pentru CCC

Buna ziua,

1.Dorim sa ne lamuriti in urmatoarea situatie: O prietena a nascut de 2 saptamani si a mers la primaria din comuna in care locuieste pentru a se interesa de alocatia cuvenita copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Functionara primariei le-a comunicat ca beneficiaza de o alocatie de 42ron lunar si nu de 200ron in primii 2 ani,deoarece parintii copilului au pamant agricol si realizeaza venituri din exploatarea pamantului respectiv.
Este al 3 copil al parintilor.
Va rugam sa spuneti punctul dvs de vedere.
2. O alta problema in acest caz ar fi indemnizatia de crestere copil.Deoarece mama nu a avut un venit impozabil cu 12 luni inainte de nastere,s-au gandit ca tatal sa intre in crestere copil pe o perioada de 1 an de zile.
Intrebarea mea este daca dupa 1 luna de stat in concediu paternal acesta se poate intoarce la servici pentru a beneficia de indemnizatia de 500Ron pana la implinirea varstei de 2 ani??In lege nu este specificata perioada minina de paternal ,doar ca trebuie sa se intoarca pana la implinirea varstei de 12 luni a copilului.
Asteptam cu mare interes raspunsul dvs.


Multumim
Ultima modificare: Joi, 11 August 2011
cameliadaj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:46, 11 August 2011
1. Daca mama nu a beneficiat de concediu de maternitate tatal copilului poate intra in CCC incepand cu data nasterii copilului sau la orice data doreste el.
2. - Dar daca tatal vrea stimulentul de insertie de prima data nu mai are nevoie de suspendarea contractului individual de munca si apoi de incetarea acestei suspendari.
- Sa spuna la Primarie ca vrea direct stimulentul de insertie.
3. La Primarie i se va da lista cu actele necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu paternal înaintea concediului pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Bună Sotul meu va intra in concediu pentru cresterea copilului din ziua cand se va naste micutul, eu nefiind angajată. Intrebarea mea este în ce masura ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil, drepurile parintilor angajati/neangajati ElenaGhidirim ElenaGhidirim Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - mama - neangajata, fara venituri salariale in ultimii 2 ani, studenta (28 ani - uneori situatia se schimba din ... (vezi toată discuția)