avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programator cu 30 zile calendaristice pentru demisie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programator cu 30 zile calendaristice pentru demisie ?

Buna ziua !

In luna decembrie 2010 am semnat un Contract individual de munca pentru functia de programator, cod 213102 conform COR, care prevede un termen in cazul demisiei de 30 de zile calendaristice, conform Legii 53/2003.

Acest contract a fost modificat ulterior printr-un act aditional in aprilie 2011, in conformitate cu Legea 40/2011 care insa nu prevede modificari articolului din CIM referitor la demisie.

Intrebarea mea este: e legal un termen de 30 de zile calendaristice pentru demisia unui programator ? In caz contrar, cum se procedeaza ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 19 August 2011
Din cate stiu , functia de programator nu este functie de conducere ... potrivit dispozitiilor in vigoare la 31.12.2010, art. 294 C.mun., in sensul prezentului cod, prin salariati cu functie de conducere se ntelege administratorii-salariati, inclusiv presedintele consiliului de administratie daca este si salariat, directorii generali si directorii, directorii generali adjuncti si directorii adjuncti, sefii compartimentelor de munca - divizii, departamente, sectii, ateliere, servicii, birouri -, precum si asimilatii lor stabiliti potrivit legii sau prin contractele colective de munca ori, dupa caz, prin regulamentul intern.

Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii preaviz iuvri iuvri Buna ziua! In cazul in care am fost incadrat in postul de director calitate si in contractul individual de munca pentru demisie este prevazuta aceasta ... (vezi toată discuția)
Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Conducere sau executie ? mihaiu mihaiu Buna seara doresc sa stiu precis, daca functia pe care o ocup este de conducere sau de executie, pentru a cunoaste exact nr de zile legal necesare la ... (vezi toată discuția)