ondino a scris:
Maria_ a scris:
Inainte de toate,ati semnat un contract de munca la angajare, un contract de [/b]colaborare sau nu ati semnat nimic?Dupa cum relatati ca se face plata "salariului" se poate sa nu fie vorba despre cim...Poate reveniti cu acest amanunt.
Nu am semnat un contract de munca ci doar o DECIZIE de angajare... si eu cred ca este ok din moment ce-am fost angajata printr-o conventie civila ( Conform art. 85/ LG76/2002 )... Deci, in concluzie, fetele astea bisericesti m-au angajat doar ptr a primi de la stat acea suventie de 500 RON.... si-mi dau exact atat... desi salariul meu de incadrare este de 730 RON ( la acesta adaugandu-se separat si DEDUCERILE.. )X-(... Numai inteleg nimic...:(
M-am lamurit acum,daca exista o conventie incheiata in cf. cu art.85,Lg.76,incadrarea nu se putea face decat pe baza de contract de munca.Cat despre salariu,probabil brutul este 730 lei,ceea ce inseamna un net de 549lei.Singura mea nelamurire a ramas acum asupra modaliatii de plata a salariului,spuneti ca nu semnati un stat de plata,ci doar o chitanta?
Nu este legal ca plata drepturilor salariale sa se faca in acest mod, chiar ar trebui sesizat ITM ul.
Cat despre respectarea celorlalte drepturi ale dvs.(program lucru) nu cunosc situatia reala si nu ma pot pronunta daca ati putea invoca demisia fara preaviz datorata nerespectarii de catre angajatorul dvs. a clauzelor contractuale.
Cred ca sunt mai multe aspecte de lamurit nu numai partea cu salariul ...
1. baza legala a angajarii, chiar daca a existat o asa-zisa decizie de angajare , tot trebuia sa se semneze c.i.m. ...
2. conventa civila la care face referire , banuiesc ca este cea incheiata itre AJOFM si angajator ... sau poate este vorba despre un alt contract de colaborare ???
3. ITM-ul poate constata aceste nereguli , dar nu-l poate obliga pe angajator decat daca este vorba despre un raport de munca ...
4. In conditiile expuse de dvs, daca este vorba despre un raport de munca, atunci puteti demisiona fara preaniz si fara a motiva intr-un fel demisia - art.81 alin.3 si 8 C.mun
M-am lamurit acum,daca exista o conventie incheiata in cf. cu art.85,Lg.76,incadrarea nu se putea face decat pe baza de contract de munca.Cat despre salariu,probabil brutul este 730 lei,ceea ce inseamna un net de 549lei.Singura mea nelamurire a ramas acum asupra modaliatii de plata a salariului,spuneti ca nu semnati un stat de plata,ci doar o chitanta?
Nu este legal ca plata drepturilor salariale sa se faca in acest mod, chiar ar trebui sesizat ITM ul.
Cat despre respectarea celorlalte drepturi ale dvs.(program lucru) nu cunosc situatia reala si nu ma pot pronunta daca ati putea invoca demisia fara preaviz datorata nerespectarii de catre angajatorul dvs. a clauzelor contractuale.
In legatura cu ceea ce spuneti mai sus Dumneavoastra, va pot repeta ( c-am mai spus asta in postarile anterioare ), ca n-am semnat niciun contract de munca.. ci doar o simpla conventie si atat! Iar in legatura cu salariul ( care l-ati calculat ca ar fi trebuit sa-l primesc in mana ), va pot spune ca nu atat ar fi trebuit sa primesc ci in jur de 575 RON in mana... ( atat mi-a calculat cineva in domeniu ). Si da... din pacate, n-am semnat niciodata acel "stat de plata" ci doar o simpla chitanta ( dispozitie de plata ) atat... La Biserica nu am un program stabil... spre exemplu azi, am stat 13 ore la munca ptr. ca era nevoie de mine.. iar de obicei, stau in jur de 6-10 ore zi de zi.. ( mai am si eu din an in pasti Joia liber... dar, sa nu fie sarbatoare atunci... ). Cam asta ar fi..X-(
Cred ca sunt mai multe aspecte de lamurit nu numai partea cu salariul ...
1. baza legala a angajarii, chiar daca a existat o asa-zisa decizie de angajare , tot trebuia sa se semneze c.i.m. ...
2. conventa civila la care face referire , banuiesc ca este cea incheiata itre AJOFM si angajator ... sau poate este vorba despre un alt contract de colaborare ???
3. ITM-ul poate constata aceste nereguli , dar nu-l poate obliga pe angajator decat daca este vorba despre un raport de munca ...
4. In conditiile expuse de dvs, daca este vorba despre un raport de munca, atunci puteti demisiona fara preaniz si fara a motiva intr-un fel demisia - art.81 alin.3 si 8 C.mun
Este vorba despre o decizie de angajare si nu despre un contract de colaborare... DA Conventia civila este cea incheiata intre AJOFM si angajator...