avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa plec de la actualul loc de munca, Fara ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa plec de la actualul loc de munca, Fara Preaviz!!!

Buna Seara! In urma cu 3 luni, a dat "norocul" peste mine si mi-am gasit un servici idiot, din care sa pot trai si eu pana la urma...! Insa, azi mi-am dat seama ca locul meu nu-i aici. Din cauza programului, a stresului si a banilor putini ( si nici aia la timp ), m-am hotarat sa demisionez. In acest caz pot demisiona fara ca sa le mai suport fetele uracioase sefilor mei ( fara preaviziul acela de 15 zile )?? Motiviul meu.. fiind clar cel sus amintit ( programul este peste cel amintit in Decizia de angajare, si banii nu-mi sunt dati la timp si cati trebuie ) #-o!
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2011
ContSters160566, utilizator
Maria_ a scris:

Din pacate ieri am aflat ca Biserica nici nu s-a deranjat sa duca actele necesare ptr a primi banii pe Conventia semnata...si astfel, aceasta Conventie va fi anulata de catre cei de la A.J.O.F.M. Se pare ca, Dumnezeu imi asculta rugaciunea si ma vor da ei afara pe motiv ca n-au bani ( cum au facut-o unor preoti si unor angajate din cadrul Bisericii ), si astfel voi scapa de ei fara preaviz... problema este acum alta... daca imi vor desfiinta postul si ma vor da afara, eu pot sa mai beneficiez de Somaj ( chiar daca pe 15 iunie a.c. s-a incetat acordarea Somajului implinindu-se cele 9 luni )? Mentionez ca, aici am doar 2 si jumatate de cand m-au "angajat". Se mai poate sa intru in Somaj?X-(

Dupa ultimile precizari pe care le-ati adus,ceea ce ma facea sa cred ca totusi angajarea dvs. se facuse legal,adica conventia cu ALOFM ul a cazut!
Opinez spre lucrul fara forme legale,daca chiar nu ati semnat nici macar o alta forma de contract ...si mai ales dupa modalitatea de plata.Mergeti totusi la ITM,sa sesizati,de somaj nu veti beneficia oricum,datorita faptului ca asa cum v-a explicat si domnul Valeriu nu aveti stagiul de cotizare necesar,avand in vedere ca in acest interval ati mai beneficiat de acest drept.
Azi am semnat ptr prima data acel stat de plata.. dupa 2 luni si jumatate de cand sunt la ei...! Am inteles ca i-au urgentat cei de la Somaj cu actele ca mai avea putin si trecea termenul pana la care se mai puteau depunde actele necesare ptr acordarea acelei sume... din conventie. Pana la urma se pare ca le-a fost frica sa faca o greseala ca asta ( ptr ca si asa sunt bagati in belele pana-n gat.. ).. si plus de asta, ei stiau ca eu colaborez cu-n ziar local... si apoi evident ca nu si-au permis sa faca o asemenea greseala... asa ca totul s-a transformat in bine ptr mine, peste noapte... ca o magie as spune eu..:magic: Acum, nu-mi ramane decat sa-mi dau DEMISIA cu data de 26 luna aceasta si sa trec sa practic ceea ce-am invatat in facultate! Va multumesc pentru raspunsurile Dumneavoastra mi-au fost de MARE ajutor!=D>
Maria_ a scris:

Azi am semnat ptr prima data acel stat de plata.. dupa 2 luni si jumatate de cand sunt la ei...! Am inteles ca i-au urgentat cei de la Somaj cu actele ca mai avea putin si trecea termenul pana la care se mai puteau depunde actele necesare ptr acordarea acelei sume... din conventie. Pana la urma se pare ca le-a fost frica sa faca o greseala ca asta ( ptr ca si asa sunt bagati in belele pana-n gat.. ).. si plus de asta, ei stiau ca eu colaborez cu-n ziar local... si apoi evident ca nu si-au permis sa faca o asemenea greseala... asa ca totul s-a transformat in bine ptr mine, peste noapte... ca o magie as spune eu..:magic: Acum, nu-mi ramane decat sa-mi dau DEMISIA cu data de 26 luna aceasta si sa trec sa practic ceea ce-am invatat in facultate! Va multumesc pentru raspunsurile Dumneavoastra mi-au fost de MARE ajutor!=D>

Poate ca au citit ce s-a scris pe forum . Ma bucur pentru dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am peste 45 de ani si am fost preluat din somaj in vederea angajarii pot demisiona? digitalmedia digitalmedia buna seara. am urmatoarea problema: mama mea a fost data in somaj acum 2 ani. a primit somaj 1 an si jumatate. cand mai avea de primit somaj inca vreo 2 luni a ... (vezi toată discuția)
Demisie/fisa de lichidare/somaj/anexa14 viu viu Intrucat nu mi-am primit salariul din martie si pentru ca seful imi vorbeste foarte urat, am hotarat sa-mi depun demisia din functie. Am vorbit cu o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua, As avea o problema si anume:Lucrez la o firma de calculatoare din 15 august 2008,astazi am fost la ITM pt a lua o copie dupa cartea de munca.Si am ... (vezi toată discuția)