avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordinul 1918/ 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordinul 1918/ 2011

OMMFPS 1918 /2011 a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 587/ 19.08.2011
Cel mai recent răspuns: Imago Expert Consult SRL , Contabil 19:46, 15 Septembrie 2011
Un astfel de Ordin sau o Circulara nu pot adauga la HG ... nu se prevede nicaieri ce cod CAEN ar trebui sa aiba prestatorii de astfel servicii .... se pare ca CECCAR este mai presus de lege?
Aceasta circulara nici nu are rol de a adaoga nimic la HG,sau norme,este un act folosit pentru circuitul lor intern,acest organism profesional, CECCAR,prin statut,avand competenta de a nominaliza activitatile ce pot fi prestate de catre membrii sai,ei au vrut sa sublinieze ca pt. inregistrarea si transmiterea REVISAL ,activitate pe care o pot desfasura si acestia,nu a fost actualizat CORul si ca pot utiliza codul existent 7830.-servicii de furnizare si management a fortei de munca,cod pe care il foloseau si pana acum pt. servicii de gen.


Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
ContSters136493, utilizator
1. Ce treaba actualizarea COR-ului cu codurile CAEN?

2. Chiar daca se refera la contabilii autorizati , expertii contabili autorizati etc ... nu are cum sa nu adauge la un HG ... HG nr.500/2011 nu face nicio referire la codurile CAEN care ar trebui sa le aiba societatile prestatoare de servicii referitoare la REVISAL.
Legea speciala in acest caz, este HG si nu circulara CECCAR-ului ... care d.p.d.v. juridic are o putere mult inferioara HG-ului.
1.Scuze,la codul CAEN doream sa fac si eu referire...
2.Aici este vorba despre partea practica a unei chestiuni,oamenii vor sa presteze astfel de servicii,din moment ce a fost indicat ca fiind posibil in HG,mai ales ca au competenta profesionala necesara si cum legea are o omisiune pt. acest aspect,ei au hotarat sa mearga pe acest cod pana cand va aparea ceva strict reglementat,chiar nu vad unde este problema.
Este document de uz strict intern,asa incat nu trebuie interpretat ca o incercare de completare a unui act normativ.
Este punctul dvs de vedere ... insa d.p.d.v. juridic pare altfel ...in HG nu este indicat nimic referitor la ce cod CAEN trebuie sa aiba astfel de societati comerciale, contabili autorizati sau experti contabili si nici in Ordinul nr.1918/2011 publicat in M.Of.

Faptul ca o circulara dispune ca S.C.de contablitate , C.A., E.A. pot sa transmita si sa completeze REVISAL-ul cu un anumit cod CAEN poate insemna ca o completare la un act normativ, chiar daca este de ordin intern.

Alte discuții în legătură

Revisal si evidenta contabila-caen diferit? ContSters114133 ContSters114133 un economist care nu este membru cecar,poate innfinta o intreprinedre individuala ,pentru a putea tine evidenta contabila firmelor cu cifra de afaceri mai mica ... (vezi toată discuția)
Revisal violeta54 violeta54 Buna seara Firma de evidenta contabila poate sa faca contract de prestari servicii cu alte societati ptr. depunere REVISAL. Am o angajata care este Inspector ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii resurse umane roxana69 roxana69 Ce cod CAEN trebuie sa aiba o societate care se doreste sa activeze in domeniul resurselor umane (Revisal, contracte,acte aditionale, etc). Societatea trebuie ... (vezi toată discuția)