avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chiriasi ce refuza parasirea locuintei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chiriasi ce refuza parasirea locuintei

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: am cumparat o garsoniera in care locuiau chiriasi, fara forme legale, acestia refuza eliberarea acesteia sub motiv ca au avut o intelegere verbala cu fostii proprietari. Ce anume trebuie facut in astfel de cazuri.
Va multumesc
Daca v-ati hotarat sa faceti actiune in evacuare, sa o faceti pe calea ordonantei presedintiale, impotriva tuturor tertilor care ocupa abuziv imobilul. Altfel o sa tot faceti actiuni cu duiumul.
Daca nu aveti unde locui si este o situatie urgenta apelati la ordonanta presedintiala, este cea mai rapida cale.
mai am o singura intrebare: poate raspunde in fata legii fostul proprietar sau agentia imobiliara?
Cred ca mai exista o varianta de a evacua acei chirisi. Avand in vedere faptul ca dv sunteti proprietar, puteti apela la sectia de politie din raza acelui imobil pentru evacuarea chiriasilor, motivat de faptul ca acesti ocupa abuziv ori va tulbura proprietatea. Chiar si in cazul in care va hotarati sa mergeti pe actiune in instanta, procedati cu ajutorul unui lucrator al politiei la indentificarea chiriasilor, pt ca procesul verbal ce se va incheia in urma indentidicarii contituie un veritabil mijloc de proba. De asemenea puteti chema si fostul proprietar sa raspunda pentru daunele pricinuite. In situatia in care contractul de inchiriere s-a stins de drept ori perioada pentru care a fost inchiriat a expirat, in cateva zile ar trebui sa fie evacuati acei chiriasi cu ajutorul organelor de politie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ContSters213050, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare silitã cu ajutorul firmelor de pazã ContSters61634 ContSters61634 Salut, Având în vedere riscurile, cheltuielile ?i durata mare de timp pe care uneori trebuie să o suporte un proprietar în cazul în care dore?te să ... (vezi toată discuția)
Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Contract titlu executoriu/ se poate proceda la executare silita? simonaadina23 simonaadina23 Buna seara. Daca intr-un contract de chirie este prevazuta sintagma: \"in cazul nerespectarii conditiilor de plata prezentul contract devine titlu ... (vezi toată discuția)