avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal?

buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost condus la sange.
in urma analizei am fost instiintat ca mi-a iesit 1,10 la prima si 0,95 la a doua. e normal sa iasa asa de mare?
mentionez ca am baut circa 2 beri din pahar de 100 ml de la 12 noaptea pana pe la 02:15, iar de la 18:30 nu am mancat nimic.
sa cer o recalculare? am sanse ca pana la urma sa scap de dosar penal?
Ultima modificare: Luni, 22 August 2011
mekenici, utilizator
Cel mai recent răspuns: mekenici , utilizator 22:07, 5 Septembrie 2011
de obicei cam cat dureaza pana te cheama la politite pt declaratie?? in caz ca nu fac nimic la recalculare poate avocatul sa obtina doar o amenda penala?
AMENDA PENALA INSEAMNA TOT ANULARE PERMIS! SCATI FARA DOAR CU AMENDA ADMINISTRATIVA DAR CERE RECALCULARE CA ALTFEL NU AI CUM
Alcoolemia in sange poate avea o valoare dubla,daca avem in vederea cea obtinuta prin utilizarea aparatului Dragger.
Daca dumneavoastra considerati ca rezultatul nu reprezinta valoarea pe care ati fi avut-o , in momentul in care ati fost oprit de catre agentul de politie, formulati obiectiuni, si , totodata, in vederea garantarii dreptului la apararere, solicitati recalcularea alcoolemiei.

Recalcularea se efectueaza in functie de ora prelevarii celor doua probe biologice , data consumului alcoolului, greutatea corporala, inlatimea dumneavoastra.

Va fi obligatorie o declaratie de consum.(aceasta cuprinde date cu privire la consumul de alimente din ziua in care ati fost surprins in trafic conducand cu o imbibatie alcoolica mai mare de 0,41 , in aerul expirat).

E important ca in momentul in care au fost prelevate probele de sange sa fie respectate normele metodologice in vigoare.

Sanctiunea prevazuta de lege este pedeapsa cu inchisoarea.
Conform principiului in dubiu pro reo, va fi luata in calcul valoarea mai mica , de 0,95 , pentru a fi aplicata o sanctiune.

Instanta de judecata poate suspendata conditionat pedeapsa aplicata.
Permisul de conducere va fi anulat , in mod obligatoriu.
Caracterul represiv, punitiv al unei sanctiuni este particularizat prin prima elementelor ce tin de persoana (circumstante atenuante personale ) si cele ce tin de fapta savarsita (circumstante reale, judiciare sau legale ).

Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis luat pentru alcool seke seke as vrea sa stiu daca la alcolemie de 0.90 se poate ramane doar cu suspendare pe 90 de zile? (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in seara zilei de 26.10.2013 am fost testat cu apartul etilotest acesta indicand valoarea de 0,46 in aerul ... (vezi toată discuția)
Accident si cercetare penala marian83 marian83 Buna ziua!Pe data de 28.12.2007 am facut un accident de circulatie minor,cele doua persoane aflata in cealalta masina au avut 0 zile de ingrijiri medicale.Eu ... (vezi toată discuția)