avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce risc din npunct de vedere juridic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce risc din npunct de vedere juridic

Buna ziua,

Bunicii mei au in comuna Magurele,11 camere intr-o curte.Niste vecini de buna credinta le-au facut reclamatie ca inchiriaza cele 11 camere la 11 familii fara sa plateasca impozit pe banii incasati si nefacand mutatiile celor care locuiesc in acele camere.
Vreau sa stiu ce i se poate intampla bunicilor mei.Ce risca?Dosar?Amenda?Avertisment?

Multumesc
Da am urmarit subiectul si sunt de acord cu colegul. Organul fiscal sesizat poate efectua verificari si se poate ajunge chiar la organul de urmarire penala...
Potrivit Codului fiscal, sunt asimilate veniturilor din chirii toate veniturile, n bani i/sau n natur, provenind din cedarea folosinei bunurilor mobile i imobile, obinute de ctre proprietar, uzufructuar sau alt deintor legal. n aceast categorie de venit se cuprind atåt veniturile din nchirieri, cåt i veniturile din subnchirieri de bunuri mobile i imobile, precum i veniturile din arendarea bunurilor agricole, din patrimoniul personal.

Cota de impozit pe veniturile din chirii este de 16% aplicat asupra venitului net, determinat ca diferen ntre sumele reprezentånd chiria /arenda n bani i/sau echivalentul n lei al veniturilor n natur, prevzute n contractul ncheiat ntre pri, i cota de cheltuial forfetar de 25%, reprezentånd cheltuieli deductibile aferente venitului. Astfel, cota general de impozit aplicat asupra venitului brut rezultat din calcule este de 12%.
Mai multe puteti afla si aici:

[ link extern ]
Buna ziua! Daca acei vecini de buna credinta au facut o plangere penala bunicilor dvs, probabil ca se vor face anumite cercetari pentru a stabili prezenta elementelor constitutive ale vre-unei infractiuni. In situatia esuaarii in a strange suficiente probe, dvs puteti contracara aceasta ingerinta in viata dvs privata prin reclamarea denuntarii calomnioase din partea vecinilor de buna credinta.
In mod normal, o simpla presupunere nu este suficienta pentru a declansa o urmarire penala. Despre o perchezitie domiciliara sau violare a domicilului dvs , iarasi nu poate fi vorba. Iar garda financiara din pacate nu poate face prea legal aceste perchezitii, deoarece nu este organ de cercetare penala.
Considerati doar ca fiind un simplu act de ingerinta in viata personala a bunicilor dvs, si sfatuiti-i sa nu permita accesul politiei sau a altor organe fara mandat emis de un judecator. Astfel ca totul se va finaliza doar printr-un motiv de stres in plus si de prudenta ptr actiunile viitoare ale bunicilor dvs. Din pacate exista si oameni similari vecinilor dvs pentru care invidia este ceva definitoriu, dar si acte adoptate de catre autoritatile noastre(din 2003) care protejeaza suficient viata privata a oamenilor.
Va doresc succes in contracararea viitoarelor actiuni provocate de acesti vecini.
daca din cercetari va rezulta ca nu a fost achitat impozitul pe venit la sectia financiara,bunicii dvs. vor putea fi cercetati pt. evaziune fiscala,in conditiile in care au perceput si primit sume de bani reprezentand chirie.e clar,
"Anul acesta , tot mai multi proprietari s-au dus la Fisc pentru a-i declara veniturile cistigate din chirii. Datele comunicate de institutie arata ca numai in primele sase luni s-au inregistrat aproape 75.000 de contracte, fata de 84.000 de contracte declarate de-a lungul intregului an 2010. „De la inceputul anului, Garda Financiara a realizat o serie de controale tematice, care au avut ca efect cresterea incasarilor din impozite", au declarat pentru „Adevarul" reprezentanii ANAF. Ca piata chiriilor are un mare potenial cind vine vorba de venituri se vede din evolutia valorii contractelor. Astfel, in primele sase luni din 2011, proprietarii au declarat venituri brute de 1,1 miliarde de lei (260 de milioane de euro), aproape cit tot anul trecut, cind statul a impozitat contracte in valoare de 1,2 miliarde de lei (305 milioane de euro)."

Cel mai bun si sanatos lucru este intrarea in legalitate...
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
anonim99, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe venit din arenda agricola alcaz alcaz Buna ziua, Am 3 intrebari : 1.Daca sunt pensionar si mi se retine CASS din pensie, mi se va mai retine CASS de catre arendas pentru venitul din arenda? 2. ... (vezi toată discuția)
Veniturile salariale supuse impozitarii ContSters79066 ContSters79066 Cadrele militare mutate la ordin in alta localitate decat cea de domiciliu beneficiaza de decontarea cartilor VSD sau a unui numar limitat de calatorii pentru ... (vezi toată discuția)
Bună ziua un chiriaș care nu a plătit întreținerea și a ... Roxyfeio Roxyfeio Bună ziua Un chiriaș care nu a plătit întreținerea și a fugit din casa fără sa anunțe, m-au anunțat vecinii ca își căra lucrurile din ... (vezi toată discuția)