m-am dus sa platesc taxele, dar surpriza mi-a fost ca mi-a venit taxele cu aproape 20 de lei mai mult, fata de luna trecuta, am intrebat pe cel ce incaseaza banii, de unde aceasta diferenta fata de luna anterioara si fata de alte cartiere, raspunsul a fost, este o diferenta la apa potabila, intre contorul blocului si contoarelor oamenilor din bloc, 3 m cubi de familie sau persoana, nu mai stiu, i-am spus eu, de ce sa platesc eu pentru altii care nu-si duc citirea corecta, le-am spus ca nu fac acte de caritate pentru alti vecini neseriosi, sa faca controale la fiecare apometru din apartament, s-a facut o singura data de cand stau eu, de 7 ani, am facut si o sesizare la primarie, astept un raspuns, trebuie sa fie o solutie ca sa nu platesc eu pentru altii, nu ?una legala, sau una de bun simt
astept un raspuns de la voi forumistii sau consultantii acestui site
va multumesc anticipat
va multumesc pentru raspunsurile primite pana acuma, deci eu am schimbat complet instalatiile sanitare + tevile, deci si apometrele, nu cred ca am scurgeri pe teava, inca ceva, nu stiu ce fel de apometre sunt la mine in apartament, sau la contorul blocului
esenta mesajului scris de prima data este, si nu de acuma, ci de cativa ani, ce sanctiuni se poate aplica vecinilor care nu-si duc citirea lunara la apometre corect, si ce trebuia sa faca cei de administratia blocului sau asociatia de locatari, ar trebui sa citeasca apomtrele macar o data pe trimiestru, am inteles ca sunt obligati si platiti pentru asa ceva, cand duc citirea la apometre de apa , scrie pe formularul acela ca sunt de acord sa imi faca citirea de cate ori mi se solicita, dar ei au facut-o o singura data in 7 ani de zile
Pierderile de apa sunt variabile de la luna la luna, iar cauzele sunt multiple. Unele au fost pomenite mai sus in mesajele utilizatorilor, dar mai este si una care nu a fost pomenita: momentul citirii contoarelor, in primul rand fata de citirea apometrului furnizorului si apoi citirea unora fata de altii a locatarilor. Citirea decalata naste si ea aceasta diferenta.
O alta cauza poate fi si estimarea consumurilor si apoi regularizarea consumurilor la cei care uita sa dea citirea in fiecare luna.
Poate intr-o luna fata de alta se consuma mai multa apa sau mai putina pentru curatenia spatiilor comune.
Sunt o multime de factori, in privinta unora se pot face recuperari in lunile urmatoare, in privinta altora pierderile sunt de nerecuperat (avarii, scurgeri de robinete, wc, tevi etc).
Nu stiu daca in atributiile administratorului dv. se afla si citirea apometrelor, dar chiar si daca vi le va citi, situatia se va regulariza in luna citirii si nu neaparat in favoarea dv. din punct de vedere al exactitatii indecsilor, restul factorilor generatori de pierderi vor genera aceste pierderi in continuare si in lunile urmatoare situatia se va deregla iarasi.
Taxele despre care spuneti ca sunt in luna curenta cu 20 lei de mai mult decat luna trecuta se poate sa aiba cauze si din alta parte, nu numai de la pierderile de apa. Cota de intretinere este variabila de la o luna la alta si niciodata fixa.
nu stiu ce pierderi poate sa fie pana la contorul blocului, ca si tevile de la subsol au fost inlocuite acuma 2 ani, problema este, ca fiecare locatar isi duce citirea, daca o duce corect ?, asta este hiba, si cine verifica veridicitaea citirilor ?, cred ca obligativitaea verificarii citirii contoarelor este acelora care strand taxele, altfel nu-mi cerea acordul in fiecare luna pe formularul tipizat de citirea apei sau apometrelor
Daca vorbiti de 7 ani de zile probabil ca locuiti acolo de mai mult timp. Totusi pana acum este prima oara cand aceste diferente v-au nemultumit ?. Luna de luna ar fi trebuit sa apara aceste diferente incepand cu data cand v-ati mutat in bloc. Oare ce v-a scandalizat tocmai acum aceasta situatie ?.
Va mai intreb si daca aceste diferente provenite dintr-un consum comun, daca dvs. nu doriti sa le achitati impreuna cu ceilalti cine sa le plateasca oare ?.Mos Craciun ?.:O
stimabile, eu platesc doar ce consum, este o diferenta de aproape de 30 de lei la aceleasi consum de apa fata de luna anterioara, si cred ca am fost destul de explicit, de ce nu se ia masuri pentru a se verifica vericiditatea citirilor, cine raspunde ?, daca duceam citirea doar 5 metri cubi in loc de 12, pateam ceva ?, asa plateste ala cinstit si ptr smecheri, nu ?