avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public mi se refuza revenirea pe post dupa ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public mi se refuza revenirea pe post dupa mutarea 6 luni

Buna ziua domnule avocat. Si as dori sa multumesc anticipat tuturor celor care mi-ar da un sfat competent. Sunt functionar public la o primarie, intrat prin concurs in urma cu trei ani si am fost mutat pe o functie inferioara responsabilitatilor initiale in cadrul aceluiasi departament pe o durata de 6 luni, pana in 1 august a.c. (din inspector am fost mutat la ghiseu la inregistrat documente, pe un post de studii medii unde doar eu sunt functionar public). Nu am stiut niciodata cauzele exacte ale mutarii. Desi nu am fost incantat, am acceptat desi a fost ilegala mutarea conform Statutului functionarilor publici. Surprinderea mea a fost ca mi s-a refuzat revenirea pe postul anterior, eu nu am semnat nici o prelungire, dar mi se face pontajul la biroul avut anterior, desi eu sunt in continuare la registratura. Mai mult, am fost amenintat ca ma pot muta pe teren daca nu-mi convine. Intre timp am solicitat intreruperea din motive personale ( ,,interes personal legitim" ) pe durata de un an a activitatii pentru a pleca la lucru in strainatate si astept raspuns, iar cererea mea fost inaintata de primarie ANFP. Ce as putea face in apararea mea in eventualitatea unui raspuns negativ la cererea de suspendare, cum ma pot apara de abuzurile sefilor din institutie???? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andrei-u , utilizator 11:06, 27 August 2011
Domnule Mihai Calinescu, apreciez incercarile de a-mi raspunde pana acum, dar nu vreau sa cada aceasta discutie in derizoriu sau mahalagism. Am destule probleme. Sa zicem ca as fi fost mutat, cu repartizarea postului, pe o functie publica ca portar, lucrand efectiv ca portar. E cam acelasi lucru cu ceea ce fac acum, munca de inregistrat acte, fata de cea de inspector la cultura. Ca sa nu mai spun ca am fost mutat pe 6 luni, care s-au incheiat iar eu nu am semnat nici o prelungire. Se poate face fara acceptul meu? Cam asta este partea care nu am inteles-o. Multumesc oricum.
se pare ca n-ati inteles multe din ce-am vrut sa spun, dar esenta era : atacati decizia prin care ati fost repartizat, sau ce-or facut distrusii aia de la RU, la instanta de contencios administrativ, pentru ca, din ce povestiti dvs. aici, nu s-a respectat procedura prevazuta de lege, pentru mutarea temporara a unui functionar public, in cadrul altui compartiment a autoritatii publice.
legal, mutarea temporara in cadrul altui compartiment, se face cam asa:
- printr-un referat intocmit de catre seful compartimentului unde exista o functie publica vacanta, se solicita un functionar public, care sa acopere pentru o perioada de X timp, functia vacanta.
- prin alt referat, compartimentul RU, identificand persoana( in speta, cazul dvs)., propune ca d-l. X, functionar public, sa fie mutat temporar in cadrul compartimetului cu personal deficitar, pe functia publica Y, identificata ca atare in planul de ocupare a functiilor publice si in organigrama institutiei,specificand motivele pentru care d-l. X, este cel mai nimerit sa fie mutat.
Avand in vedere cele doua referate, conducatorul autoritatii publice, va emite decizia de mutare temporara, pentru o perioada de maxim 6 luni intr-un an calendaristic.Decizia, va fi comunicata, sub semnatura, functionarului public interesat, compartimentului interesat, compartimentului RU, persoanei responsabile cu evaluarea performantelor profesionale a functionarului public, precum si persoanei responsabile cu gestionarea dosarului profesional al functionarului public.
Dupa perioada de maxim 6 luni, functionarul public va reveni pe functia publica pe care o detine, in urma emiterii unei noi decizii in acest sens.
Daca vi se refuza acest lucru, solicitati in scris conducatorului institutie, sa dispuna masurile necesare, astfel incat, sa va puteti relua activitatea in functia publica pe care o detineti de drept. Daca nu pricepe....atunci, merjeti la instanta de contencios administrativ, si solicitati acesteia sa-l oblige sa emita dispozitia corespunzatoare.
Personal, daca ziceti ca functia pe care o detineti acum, nu este o functie publica, as ataca inclusiv decizia initiala, de mutare temporara pe o functie contractuala. Succes si no offence. ;)
distrusii aia de la RU=D>=D>=D>
Scurt, clar si cuprinzator. Va doresc toate cele bune si multa sanatate mai ales. Un week-end asa cum n-ati mai avut de mult. Andrei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer in cadrul unui compartiment MioaraB MioaraB Buna ziua. As avea nevoie de o indrumare. Lucrez in cadrul unui serviciu de asistenta sociala ca sef serviciu. Serviciul este structurat pe 5 compartimente. ... (vezi toată discuția)
Contestatie mutare definitiva functionari publici flori270 flori270 Buna ziua! Am si eu o intrebare! Care este calea legala pe care urmeaza sa o parcurg pentru a contesta un act administrativ emis de conducatorul institutiei ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva a functionarului public in cadrul altui compartiment adinutza.2008 adinutza.2008 Cum procedez in cazul mutarii definitive a unui functionar public, in cadrul unui alt compartiment din aceeasi unitate? Este necesar avizul ANFP-ului? (vezi toată discuția)