avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile concediu de ohihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile concediu de ohihna

Buna dimineata. Am angajat la firma unde lucrez o persoana cu contract de munca pe perioada nedeterminata, incepand cu data de 25.08.2011. Cate zile de concediu de odihna i se cuvin pe anul 2011 ? Cum se calculeaza ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 27 August 2011
Buna ziua,

Art. 145
(1)Durata minim a concediului de odihn anual este de 20 de zile lucrtoare.
(2)Durata efectiv a concediului de odihn anual se stabilete n contractul individual de munc, cu respectarea legii i a contractelor colective aplicab ile, i se acord proporional cu activitatea prestat ntr-un an calendaristic.

Art. 146
(1)Concediul de odihn se efectueaz n fiecare an.
(2)Prin excepie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului n anul urmtor este permis numai n cazurile expres prevzute de lege sau n cazurile prevzute n contractul colectiv de munc aplicabil.
(3)Angajatorul este obligat s acorde concediu, pn la sfritul anului urmtor, tuturor salariailor care ntr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihn la care aveau dreptul.
(4)Compensarea n bani a concediului de odihn neefectuat este permis numai n cazul ncetrii contractului individual de munc.

DEci
20 zileco /12 luni=1.66x4 = 6.66 deci tot 7 zile
21zile co/12 luni =1,75/luna x 4 luni = 7 zile de concediu
si tot asa in functie de cate zile de co sunt prevazute in cim
:offtopic: Interventie moderator
@ brawnie

Nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie, cata vreme exista posibilitatea sa editati mesajul anterior (in cele 30 de minute cat puteti edita mesajul).
Este o incalcare Regulamentului Forumului care se poate sanctiona in prima faza cu avertisment, ce va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

@ valcris
Co se acorda proportional cu perioada lucrata ... astfel, de exemplu:

1. numar de zile de CO prevazut in c.i.m. = 21 zile lucratoare

2. perioada lucrata pe care i-o luati in calcul la stabilirea zilelor de CO este : 25.08.2011 - 31.12.2011

3. Calcul zile CO aferente perioadei lucrate
21 zile lucratoare CO/12 luni =1,75/luna x 4 luni = 7 zile lucratoare de CO , are dreptul acel salariat dar numai in condtiile in care lucreaza pana la 31.12.2011.
In practica,co in acest caz se poate acorda oricand in decursul lunii decembrie ,daca angajatul va intrerupe totusi raporturile de munca mai devreme de 31 dec.2011,i se va recalcula si retine diferenta primita in plus in functie de data intreruperii .
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 August 2011
ContSters136493, utilizator
ondino a scris:

In practica,co in acest caz se poate acorda oricand in decursul lunii decembrie ,daca angajatul va intrerupe totusi raporturile de munca mai devreme de 31 dec.2011,i se va recalcula si retine diferenta primita in plus in functie de data intreruperii .

Valabil numai daca va efectua cele 7 zile lucratoare de CO inainte de 31.12.2011 si va primi indemnizatia aferenta acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)
Concediu de odihna platit Berescu Laura Berescu Laura buna ziua!am o intrebare daca sunt angajata de 6 luni la o societate comerciala am dreptul la concediu de odihna platit?la cate zile de concediu am dreptul? (vezi toată discuția)