Doresc un raspuns avizat in urmatoarea problema:
Pana in luna iunie am locuit 3 persoane, din iulie ramanand numai 2. Am facut bineinteles cererea aferenta scoaterii unei persoane si in urma cu o saptamana am fost informata ca cererea nu a fost aprobata de catre comitet. Nu mi s-a dat motivul, mi s-a spus ca vom discuta in sedinta urmatoare. Insa, atunci cand am depus cererea, presedintele blocului mi-a zis ca am 2 sesizari de la locatari ca fac meditatii si ca respectivii elevi folosesc liftul.
Situatia mi se pare cu atat mai ridicola cu cat in aceasta perioada am avut o meditatie pe saptamana (!!!)
Nu este acesta un abuz?
As fi fost de acord, pt a impaca eventualii nemultumiti, sa mi se ceara cel mult plata unei persoane in plus la lift si la lumina de pe scara. Insa nu vad ce treaba au elevii cu salubritatea si cu gazele, apa fiind contorizata individual plus ca fiecare dintre vecini are musafiri si nu li s-a cerut asa ceva.
Acordati va rog atentie acestui apel, spuneti-mi ca ar trebui sa fac si indicati-mi daca se poate ce articole de lege ar trebui sa cunosc.
Va multumesc anticipat.
Nu, nu glumesc. Ma astept sa-mi spuna inclusiv de lumina.
Nu stiu inca raspunsul oficial pt care mi s-a refuzat cererea pt ca nu mi s-a dat, mi s-a zis ca vom discuta in urmatoarea sedinta
Am lecturat toate mesajele. Eu cred ca 1 (una) persoana in plus la cheltuielile lunare de intretinere nu deranjeaza prea mult, in conditiile in care, asa cum ati afirmat, acordati meditatii unor elevi - intamplator doar unul in perioada amintita, dar probabil mai multi cu alte ocazii pe care vecinii dvs. le ”contorizeaza”...
Eu sunt pus in fata acestei situatii, dar de partea administratiei si pot sa va spun ca ma aflu in situatia de a executa o dispozitie a presedintelui com. executiv. Daca nu execut dispozitia, pot fi sanctionat, eventual ”intru in gura” vecinilor, ”ca de ce nu ati trecut o persoana in plus la profesoara” (avem si noi o situatie asemanatoare in bloc); daca execut dispozitia, am discutii cu doamna profesoara...
Pana la urma am discutat cu doamna profesoara si i-am explicat ca vecinii au dreptate - elevii care vin la meditatie folosesc liftul, deci consuma energie... Ca si in cazul dvs. a fost de acord sa plateasca 2 pers. in plus la energia el. pentru lift, in perioada...
In acest fel am rezolvat ditamai disputa..., dar numai pentru energia el. consumata de lift, nu si pentru celellalte cheltuieli de persoana. Cred ca tot asa ati putea pune problema si la dvs.
Dupa cum ati spus si dvs ca ati citit toate mesajele, ati aflat sau poate deja stiati ca plata liftului se face la suprafata ci nu la nr de persoane ceea ce inseamna ca eu, care stau in 4 camere impreuna cu un copil mic, platesc mai mult si folosesc mai putin curentul decat vecina care sta in 2 camere, dar sunt 5 persoane.
Cheltuieli lift
tstefana
Buna ziua!
Stau intr-un bloc cu lift si exista propunerea ca, pentru apartamentele in care locuieste o persoana, la plata cheltuielilor cu liftul sa fie ... (vezi toată discuția)