avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regulament intern - luare la cunostinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regulament intern - luare la cunostinta

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca exista o prevedere legala conform careia Regulamentul Intern trebuie sa fie luat la cunostinta prin semnatura de catre angajati.

Multumesc,
Hajnalka
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 15:41, 16 Iulie 2023
hajnyci a scris:

Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca exista o prevedere legala conform careia Regulamentul Intern trebuie sa fie luat la cunostinta prin semnatura de catre angajati.

Multumesc,
Hajnalka



In general , modalitatea practica de luare a cunostinta de prevederile Regulamentului Intern este semnatura salariatului pe un tabel atasat acestuia sau pe ultima pagina a R.I.

Este foarte greu de dovedit in lipsa unui act sau fapt prin care sa se constate ca s-a adus la cunostinta salariatului de prevederile R.I. ...

Buna seara! S-a schimbat conducerea unitatii. Am primit pe mail fiecare salariat, un nou Regulament intern. Nu a fost consultat sindicatul. S-a pus in discutie de sindicat, Contractul colectiv de munca , si nu a primit nici un raspuns din partea conducerii, dar conducerea, a inaintat Regulamentul intern fiecarui salariat . Nu putem semna regulamentul, solicitam un raspuns din partea conducerii la conditiile de lucru peste program, si in zilele de sambata sau duminica, cum vom fi retribuiti, dar nu suntem ascultati. In Regulament si Contractul de munca, nu este prevazuta, munca prestata peste program sau cea de sambata sau duminica. Daca suntem prezenti la sedinta de prezentare a Regulamentului intern, si se intocmeste proces-verbal ,ca s-a adus la cunostinta, acest document, ce mai putem face? Nici un salariat , nu este de acord cu modificarea regulamentului initial.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iulie 2023
NICULIN, utilizator
In lipsa unor prevederi exacte privind munca suplimentara sau munca in zilele de repaus saptamanal se aplica prevederile din Codul Muncii.

Aducerea la cunoştinţa salariaţilor a prevederilor regulamentului intern se poate realiza pe suport hârtie sau în format electronic, cu condiţia ca, în acest din urmă caz, documentul să fie accesibil salariatului şi să poată fi stocat şi printat de către acesta.
Regulamentul intern îşi produce efectele faţă de salariat de la momentul luării la cunoştinţă a acestuia.
In situatia in care, exista un Regulament intern, cum este corect: sa se faca un alt regulament sau un act aditional la cel existent? Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se emite o decizie de modificare a Reg. Intern..actul aditional nu se poate semna.

Alte discuții în legătură

Regulamentul intern Anca1011 Anca1011 Cum se procedeaza in ceea ce priveste Regulamentul Intern in cadrul unei societatati?Se reinoieste la o anumita perioada?Trebuie inregistrat la ITM? Va ... (vezi toată discuția)
Temei de drept sanctiune disciplinara costel58 costel58 Pot fi folosite ca temei de drept pentru sanctiuni disciplinare(inclusiv suspendare pe perioada cercetarii disciplinare) doar articole din Regulamentul de ... (vezi toată discuția)
Regulamentul intern valexandra valexandra Am o nelamurire referitoare la regulamentul intern. V a rog sa-mi spuneti de unde pot lua un model pentru regulamentul intern. Tin sa mentionez ca eu am un ... (vezi toată discuția)