avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... O persoana condamnat cu suspendare poate sa mai ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

O persoana condamnat cu suspendare poate sa mai sustina concursul de admitere la INM?

buna ziua,imi cer scuze daca s-a mai discutat despre asta in alta parte dar trebuie sa intreb...am un prieten,e student la drept in anul 2 si a fost implicat intr-un proces penal timp de 2 ani(a condus baut).ieri s-a luat decizia definitiva:inchisoare cu suspendare 6 luni+anulare permis.poate sa mai dea la INM dupa decizia asta?el zicea ceva de reabilitare dar eu stiu ca daca ai antecedente penale nu poti intra...astept raspuns,multumesc anticipat
blue ray a scris:

De acord, nu se impune o analiza ½scortoasa½ a problemei, dar nici tratarea cu usurinta sau cu o larga indulgenta nu e oportuna. Vorbim, totusi, de magistrati, oameni care trebuie sa reprezinte repere morale pentru o societate care si-asa e ½defecta½.:coffee:


Evident ca nu , sunt magistrati si trebuie sa isi asume acest statut si sa raspunda pt tot ceea ce fac , doar ca eu eram putin mai explicit ,intentia mea nu era sa fiu indulgent , sau sa fiu partinitor in stanga sau in dreapta , eu am dat o simpla explicatie , iar referitor la raspunderea magistratilor , eu sunt cel mai mare sustinator al acesteia :) , chiar in ideea in care s ar putea sa fiu unul dintre ei ............., vreau sa sustin examenul in 2012 .......e o loterie , ba noile coduri , ba actualele ............hmm........:coffee:
mariana_en a scris:

cam slabe sanse..stii ce-i frumos? poate sa invete sa-i iasa sufletul, sa treaca toate cele 3 probe si sa se trezeasca la sfarsit ca nu indeplineste conditia de buna reputatie - ca pe aia o verifica ultima...stiu persoane care isi faceau griji pt buna reputatie pe motiv ca aveau o amenda de circulatie...cu o condamnare...mai greu


slabe...adica, doreai sa zici 0
Traim intr o tara in care , senatori , primari , ocupa functii dupa ce ies direct din condamnari cu EXECUTARE ,pentru infractiuni grave , si unele chiar in legatura cu serviciul , si personal , chiar nu vad ce ce o pers , care a comis o asemenea infractiune ,( nu ca nu ar merita aruncat cu pietre in el , macar putin :) ) sau o vatamare corporala din culpa , sau mai stiu eu ce infractiuni , nu ar putea sa devina magistrat , chiar nu vad , nici un motiv pentru care , o infractiune , cu un prericol social ,nu chiar foarte mare , sau in general cele la care sa recuperat prejudiciu , pedepse prevazute de lege mici ori aplicate , sa le afecteze toata viata , parerea mea , oricum , aceste lucruri s au reglementat prin o hotararare CSM din 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca am primit o pedeapsa cu amanarea aplicarii pedepsei ... Georgead Georgead buna ziua, daca am primit o pedeapsa cu amanarea aplicarii pedepsei pt infractiune prevazuta de art. 335 al.2 cod penal, as mai putea fi admis in ... (vezi toată discuția)
Buna reputatie inm Andreea Diana Nechita Andreea Diana Nechita Daca ai avut dosar intocmit pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice si ti s-a dat o scoatere de sub up mai poti face dovada bunei reputatii pentru ... (vezi toată discuția)
Pot sa ma inscriu la admitere la inm daca acum 7 ani am primit o amenda administrativa? jamesbond12 jamesbond12 poti sa te inscrii la admitere, la INM, daca ai o amenda administrativa.acum 7 ani, cand aveam 18 ani, am fost prins cu nr. expirate la masina(expirasera de o ... (vezi toată discuția)