avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal - probleme de functionare si de completare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal - probleme de functionare si de completare

Vin cu rugamintea la toti cei care folosesc acest program sa posteze in acest topic probleme legate de functionarea versiunii noi a Revisal-ului , precum si problemele care apar in timpul completarii acestuia , astfel incat sa concentram toate problemele si toate raspunsurile intr-un singur topic ....

informatii generale :
Pe pagina [ link extern ] /
gasiti informatii utile cu privire la registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic.
Ultima modificare: Vineri, 2 Septembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:20, 20 Decembrie 2020
Cazuri:
1. Paznic de noapte, spor de noapte trecut in Cim, declarat in Revisal.
2. Firma la care se lucreaza simbata de 2, 3 ori pe an, spor de weekend trecut in Regulament Intern, nedeclarat in Revisal, calculat doar cind e cazul la salar.
Control de la ITM - ok la amindoua firmele.

(stiu ca poti intreba 3 persoane la ITM si sa primesti 3 raspunsuri diferite)
Este irelevanta pozitia ITM-ului in astfel de situatii si ,mai ales ,atata timp cat nu pun in aplicare Instructiunile de lucru emise de forurile superioare.

Cunosc activitatea ITM-urilor destul de bine .:)
@Freeelis, sa inteleg ca sporul de ore suplimentare atunci trebuie inregistrat in Revisal, dar doar in lunile in care se acorda?
Daca tot trebuie inregistrat, atunci de ce sa nu il transmitem de la inceput pentru orice angajat al firmei, ca sa nu se faca operatiuni luna de luna ( sa verifici cine a avut OS si sa faci operatiunile neccesare in softuri) ?

Si la sporul de noapte, de exemplu, chiar daca il declari de la inceput cand stii ca omul lucreaza pe 3 schimburi, e p osibil ca intr-o luna acel om sa fie in concediu in saptamana cand e de noapte si deci sa nu primeasca efectiv sporul. Ar trebui sa stai sa verifici in fiecare luna cine a lucrat efectiv de noapte si pt cine nu, sa faci ce?
Sa faci act aditional ca in acea luna nu beneficiaza de spor de noapte si sa transmiti in Revisal? Si urmatoarea luna sa faci alt act aditional de acordare spor noapte si iar sa transmiti? ...
Intr-adevar, sporurile se completeaza in revisal pentru lunile in care se acorda.
In revisal se inscriu doar sporurile cuprinse in CIM. Prevederea din art 3 alin 2 lit g HG 500/2011 "......sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă" cred ca este destul de clara.
Nu mentioneaza nicaieri de sporuri permanente sau nepermanente, sporuri care se acorda regulat sau doar in anumite ocazii. Se prevede clar si concis: "......sporurile, astfel cum sunt prevăzute în contractul individual de muncă".

In concluzie consider ca se vor inscrie in Revisal orice spor prevazut in CIM chiar daca se acorda permanent (ex spor de vechime) sau se acorda doar cand e cazul (ex spor de noapte sau ore suplim). Acestea se vor modifica doar cand se modifica CIM, si nu luna de luna, in functie de faptul ca un angajat efectueaza sau nu ore de noaptea ori suplimentare.
Ultima modificare: Vineri, 24 Ianuarie 2014
Florin Cioca, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Revisal (1) GGP GGP La rubrica \"data la care produce efecte\" cum e corect sa completam? Data de acum de cand completex revisalul asta nou sau data de la ultima modificare ... (vezi toată discuția)
Noua versiune revisal 5.0.8 Cornel  Vasile Cornel Vasile In data de 06.12.2011 a aparut pe www.inspectiamuncii.ro , versiunea nouă a aplicaţiei Revisal conform Hotărârii de Guvern nr. 1.105/2011 prin care sunt ... (vezi toată discuția)
Revisal 6.0.6 - ultima versiune a registrului Cornel  Vasile Cornel Vasile Începând cu data de 25 noiembrie 2016, Inspecţia Muncii pune la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a aplicației Revisal pentru transmiterea ... (vezi toată discuția)