avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 292 cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 292 cod penal

Buna ziua

M-ar intersa sa stiu care sunt riscurile in cazul in care cineva a dat o declaratie falsa incalcand art 292 cod penal.A dat o declaratie in care a mentionat ca este necasatorita deoarece nu a avut cartea de identitate schimbata dupa casatorie cu numele sotului.A avut aprobat un credit prin prima casa si ca sa nu mai isi schimbe actul de identitate (deoarece creditul fusese aprobat pe numele din actul de identitate) a scris acolo ca este necasatorita.Ce riscuri sunt?In contractul de vanzare cumparare s-a mentionat ca nu este casatorita cunoscand prevederile art 292 cod penal privind falsul in declaratii.O alta intrebare ar fi -daca isi schimba acum actul de identitate trebuie sa faca neaprat schimbarea si in contractul de vanzare cumparare respectiv sa se puna pe rol cu noul nume in extrasul de carte funciara?Sau care-i procedura?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
irinuka2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinuka2005 , utilizator 19:23, 10 Septembrie 2011
De obicei , cand apar intarzieri in plati , alte eventuale nereguli financiare , incep si verificarile.
Plata o sa o faca lunar.Nu se pune problema de plata ratei ce va urma in urma imprumutului pt ca altfel isi pierde casa care de altfel este ipotecata in favoarea bancii dar intrebarea era daca risca ceva si am inteles ca in afara acelei amenzi care se plateste in urma schimbarii actului de identitate nu risca nimik din moment ce plateste lunar acea rata corect?

Multumesc pentru rapsunsuri!
si cheltuiala cu avocatul....si 5 drumuri prin instanta... amenda (penala )......

preferabil era sa nu isi dea nimeni seama.....asta e...
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
La notar ...cam delicata situatia. O rectificare din vina partii se taxeaza la min. 25 % din onorariul actului de rectificat - si asta ar fi cea mai mica problema. Apoi, nu prea vad cum poate rectifica notarul un contract care a avut la baza reaua-credinta a cumparatoarei... Cum sa justifice in incheierea de rectificare "eroarea" strecurata in act ? Sa motiveze ca a scris conform actului de identitate prezentat si a trecut starea civila a cumparatoarei conform declaratiei acesteia ? Si sa treaca cu vederea falsul in declaratii - fapt, de care daca a luat cunostinta, ar trebui sa-l faca cunoscut celor in drept ? Ca sa nu mai vorbim despre regimul comunitatii de bunuri si despre rectificarea inscrierii dreptului de proprietate in cartea funciara la OCPI...
cum are loc rectificarea falsului , dupa condamnare?

Alte discuții în legătură

Declarata necasatorita notar GeorgePadurariu GeorgePadurariu Buna ziua. Impreuna cu sotia mea am decis sa achizitionam un apartament pe fuga prin credit ipotecar. Ea nu avea cartea de identitate schimbata si sa nu ... (vezi toată discuția)
Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)
Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)