avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art 292 cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art 292 cod penal

Buna ziua

M-ar intersa sa stiu care sunt riscurile in cazul in care cineva a dat o declaratie falsa incalcand art 292 cod penal.A dat o declaratie in care a mentionat ca este necasatorita deoarece nu a avut cartea de identitate schimbata dupa casatorie cu numele sotului.A avut aprobat un credit prin prima casa si ca sa nu mai isi schimbe actul de identitate (deoarece creditul fusese aprobat pe numele din actul de identitate) a scris acolo ca este necasatorita.Ce riscuri sunt?In contractul de vanzare cumparare s-a mentionat ca nu este casatorita cunoscand prevederile art 292 cod penal privind falsul in declaratii.O alta intrebare ar fi -daca isi schimba acum actul de identitate trebuie sa faca neaprat schimbarea si in contractul de vanzare cumparare respectiv sa se puna pe rol cu noul nume in extrasul de carte funciara?Sau care-i procedura?

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Septembrie 2011
irinuka2005, utilizator
Cel mai recent răspuns: irinuka2005 , utilizator 19:23, 10 Septembrie 2011
nu stim daca si-a modificat si numele dupa numele sotului, cert este ca a scris doar necasatorita. cand era casatorita, Daca numele corespundea sau nu....nu stim...
Deci ea este casatorita...Dar buletinul nu l-a schimbat pe numele sotului.Il are pe numele de fata.I s-a modificat numele de familie dupa sot.
avantajul e ca e aceesi persoana dupa cnp si lipseste un prejudiciu clar

dezavantajul sunt restul de inadvertente administrative, anularea contractului dupa condamnare oare inseamna brusc ca nu ii mai apartine casa platita? cnp-ul e acelasi.
ea e aceeasi persoana. problemele de stare civila sunt durerea.
Ultima modificare: Marți, 6 Septembrie 2011
ContSters83715, utilizator
Nu stiu..Astept un raspuns concret de la cineva care este informat sau a avut un astfel de caz.
Multumesc!
irinuka2005 a scris:

Deci ea este casatorita...Dar buletinul nu l-a schimbat pe numele sotului.Il are pe numele de fata.I s-a modificat numele de familie dupa sot.

In acest caz risca o amenda contraventionala intrucat nu si-a schimbat buletinul desi era obligata conform legii.

Alte discuții în legătură

Declarata necasatorita notar GeorgePadurariu GeorgePadurariu Buna ziua. Impreuna cu sotia mea am decis sa achizitionam un apartament pe fuga prin credit ipotecar. Ea nu avea cartea de identitate schimbata si sa nu ... (vezi toată discuția)
Stare civila...??? ancutzic@ ancutzic@ buna ziua! as dori , daca se poate sa ma indrumati referitor la urmatoarea problema.... Sunt casatorita din iunie 2006cu sotul meu, si cum ne doream o casa a ... (vezi toată discuția)
Interesare cornelia77bc cornelia77bc buna ziua, sunt casatorita de 10 ani si de 6 ani locuiesc in apartamentul soacrei,iar anul acesta ia facut sotului meu contract de vanzare cumparare pe ... (vezi toată discuția)