avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate ce presupune masterul in cariera judiciara?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

ce presupune masterul in cariera judiciara?

ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:33, 25 Septembrie 2011
Sper sa va fiu de folos cu niste informatii si sa nu mai fiti suparat pe mine:)

Universitatile pot organiza admiterea pentru anul universitar 2011-2012 numai la programele de studii universitare de master acreditate prin ordin al ministrului Educatiei, in urma evaluarii ARACIS, pana la data organizarii admiterii.

Aici aveti lista universitatilor / facultatilor acreditate:
[ link extern ] /

Studiile de master aflate în derulare la forma de învăţământ la distanţă (ID) intră în lichidare şi nu se mai organizează admitere începând cu anul universitar 2011-2012.

Poate v-ar fi de folos sa stiti ca exista un asa-zis Hexagon al Facultăţilor de Drept, un consorțiu informal al celor mai prestigioase facultăți de drept din România: Facultatea de Drept a Universității din București, Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Drept „Simion Bărnuțiu” a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și Facultatea de Drept a Universității de Drept din Timișoara.

[ link extern ]

In principiu, cursurile la masterat se desfasoara dupa-amiaza, pentru ca sunt multi masteranzi care lucreaza si le-ar fi imposibil sa frecventeze cursurile dimineata. Nu am vazut niciun orar pentru master in care cursurile sa inceapa inainte de ora 16, insa cea mai sigura sursa de informare ramane facultatea pe care o veti alege (toate facultatile enumerate mai sus au site-uri bine puse la punct, cu toate informatiile posibile).

Examenele la master sunt mai usoare decat cele din timpul facultatii, pentru ca fiecare examen presupune intocmirea unui referat pe tema data la fiecare disciplina studiata, iar subiectele de examen sunt legate de materialul pe care masterandul il intocmeste.
Nu am auzit de vreun examen la master unde sa nu ai voie cu referatul pe masa, ceea ce reduce mult efortul intelectual al masterandului. Insa desigur asta depinde de profesori.

Sesiunea de examene la master se desfasoara odata cu sesiunea studentilor.

Daca mai aveti si alte intrebari pe aceasta tema, nu ezitati :)

:luck:
de cate ori pe sapt se desfasoara cursurile?mersi
Minim 3 zile, maxim 5 - iar numarul de ore pe zi este de maxim 4. Desigur, difera de la o facultate la alta.
In principiu, orarul este astfel conceput incat sa permita masterandului sa aiba un serviciu.
:luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii la facultati autorizate dar neacreditate CIULEILACRAMIOARA CIULEILACRAMIOARA Buna ziua! Muncesc in strainatate cu contract legal,studiez in Romania primul an FR la o universitate care este doar autorizata pe domeniul ... (vezi toată discuția)
Validare studii 'spiru haret' daniada daniada Buna ziua. Am terminat cursurile Facultatii de Limba si Literatura Romana - Univ. Spiru Haret, in 2008, la ID, cu anul de inscriere la Universitate - 2004, ... (vezi toată discuția)
Care dintre urmatoarele universitati este mai buna? AwesomeUsername AwesomeUsername Buna ziua, Care dintre Facultatea de Drept a Universitatii „Babeș-Bolyai” din Cluj si Facultatea de Drept „Simion Barnutiu” a ... (vezi toată discuția)