avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna bugetari 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna bugetari 2012

lucrez la o scoala speciala si am fost anuntata ca din anul 2012 voi avea cu 14 zile de concediu mai putin.am 18 ani vechime si 38 zile de concediu.cumse calculeaza zilele de concediu si in ce baza se taie atat de multe zile.multumesc
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 19:46, 11 Septembrie 2011
bibi21 a scris:

am inteles.va multumesc pt raspunsuri.
elena 138 sunt asistent medical .



Daca sunteti asistenta medicala intr-o scoala,angajatorul dvs. este Primaria locala , nu o unitate medicala si nici scoala .
Nu intrati sub incidenta Contractului Colectiv de Munca la nivel de grup de unitati al Ministerului Sanatatii si unitatilor din subordine pe anul 2011.
Asadar.mergeti si va interesati la angajator.

Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Scolile speciale sunt in subordinea CJ, deci el este orddonatorul principal de credite. Da, va puteti interesa la CJ. Desi am impresia ca vi se aplica CCM. In Statutul colegiului asistentilor ce scrie? Sunteti cuprinsi acolo?
Scoala speciala este in subordinea CJ,dar asistentul medical nu este angajatul scolii,ci al Primariei locale. Intreg sistemul de asistenta medicala prescolara,scolara si universitara,a trecut din 2009 din subordinea unitatilor medicale in subordinea primariilor.
Din pc. de vedere profesional,toti asistentii medicali trebuie sa fie membrii Ordinului Asistentilor Medicali si Moaselor ,pt. ca altfel nu ar putea profesa,dar prevederile CCM nu li se mai aplica acum de cand sunt salariati ai primariilor.

Trebuie vazut statutul asistentilor. Daca si cei din sistemul de invatamant special sunt cuprinsi, li se aplica statutul cu prioritate, apoi discutam despre alte drepturi care decurg din subordonarea lor uneia sau alteia dintre autoritati. Eu nu am statutul si nici timp sa-l caut, dar as vrea sa il vad.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2011
elena138, utilizator
Nu exista un astfel de statut...exista OUG Nr. 144 din 28 octombrie 2008
privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din Ro
.
Cadrelor medicale din institutiile de invatamant,li se aplica prevederile din contractele colective de munca fie din invatamant,fie din unitatile administrativ -terioriale (primarii,cj)si nu cele din sanatate.




Alte discuții în legătură

Obligarea efectuarii controlului periodic Muguranto@yahoo.com Muguranto@yahoo.com Lucrez intr o institutie militara si angajatorul a emis un oesin care obliga personalul sa si efectueze analizele numai la o anumita unitate medicala.nu se ... (vezi toată discuția)
Urgent iubisbb iubisbb Fiind o unitate sanitara cu deficit de personal in partea medicala si fiind conditionati de OUG.nr.34/2009, care spune ca putem angaja numai daca avem 7 ... (vezi toată discuția)
Posturi vacante validunca validunca Daca sau deblocat posturile in Sanatate pe anul 2012 - in luna iunie si ce posturi sau deblocat? (vezi toată discuția)